Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου, το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου,  στον Ιερό Ναό των Αγίων Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών. 
Οι πιστοί οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον κεντρικό Ναό, το Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου και τον προαύλειο χώρο, προσκόμισαν  εκατοντάδες φανουρόπιτες, οι οποίες διαβάστηκαν μετά το τέλος των ιερών ακολουθιών.

fanouropoite_euxh_1.jpg


  Την παραμονή της εορτής 26 Αυγούστου, το απόγευμα, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’  αρτοκλασίας, στο τέλος του οποίου ο εφημέριος του ιερού ναού π. Αθανάσιος Βουρουτζής  παρότρυνε στο  κήρυγμά του   τους πιστούς να ζητήσουν από τον Άγιο Φανούριο να τους φανερώσει στη ζωή τους την πίστη, την αγάπη προς τον Θεό και το αγωνιστικό φρόνημα που διέθετε ο Άγιος.
 Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε  ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαος Κόρμπος. 

agios_fanourios.jpg


  Στον  επίκαιρο λόγο  του αναφέρθηκε στο αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου Φανουρίου και στον αόρατο πνευματικό πόλεμο που διεξάγεται ακατάπαυστα από τις δυνάμεις του σκότους. «Η εκκλησία μας» τόνισε,  «αυτή την ημέρα προβάλει τη μορφή ενός πολεμιστή Αγίου ο οποίος πάλεψε και πολέμησε κατά ορατών και αοράτων εχθρών και στέφθηκε νικητής. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι ο βίος που διάγουμε εδώ, είναι μία εμπόλεμη κατάσταση και  ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά,  γιατί ο πόλεμος γίνεται για την κατάκτηση της ουρανίου βασιλείας της οποίας, είθε με τις πρεσβείες του Αγίου Φανουρίου να γίνουμε όλοι κληρονόμοι της». 
 Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η παράκληση στον Άγιο Φανούριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των ακολουθιών κατά την διάρκεια του εορταστικού διημέρου, διαβάστηκαν οι εκατοντάδες φανουρόπιτες με την ευχή του Αγίου Φανουρίου.
 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 30 Αυγ. 2018 - 11:16