Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις λατρευτικές ακολουθίες στο πανηγυρίζον Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Σερρών

Ιεροπρεπώς πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σερρών, την ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου 2018.
Οι πιστοί υπερπλήρωσαν το Ιερό Παρεκκλήσιο και τον αύλειο χώρο κατά τις δύο μέρες που διήρκησαν οι λατρευτικές Ακολουθίες, συμμετέχοντας ακόμη μία φορά προσευχητικώς, με την παρουσία τους, αποδεικνύοντας ότι η πίστη στους αγίους σώζει και βοηθάει τον λαό μας.
  Στον Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός,  με την συμμετοχή μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
  Λαμπρή ήταν η πανηγυρική πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την κυριώνυμη ημέρα  της εορτής, Παρασκευή  9 Νοεμβρίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντος τον Μητροπολίτη Βελίκης Βουλγαρίας κ. Σιώνιο, ηγουμένου την Ι. Μονής Τρογιάν, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακού, με  την συμμετοχή πλήθους κόσμου. 

parekklisio_agiou_nektariou_2018.jpg


Ο Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και στις αρετές του, τονίζοντας ότι ήταν ο άγιος της αγάπης, της υπομονής και της ανεξικακίας. Έκανε πράξη όσο κανένας άλλος την ανεξικακία και την μακροθυμία γιατί είχε καρδιά που χωρούσε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα εκείνους που τον πίκραναν και τον κατασυκοφάντησαν. Γι αυτό και ο Θεός τον τίμησε και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους αγίους του 20ου αιώνα.  
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη κ. Σιώνιο αφ’ ενός γιατί λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή των πολιούχων των Σερρών, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, καθώς και την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και αφ΄ ετέρου γιατί του δώρισε έναν παλαιό επιστήθιο σταυρό-κειμήλιο από αυτά που υπήρχαν στην πόλη μας και τον παρεκάλεσε από καρδιάς αυτή του η χειρονομία να ανοίξει τον δρόμο ώστε να έρθουν τα κλεμμένα εκκλησιαστικά κειμήλιά μας, στον τόπο τους. Όπως τόνισε «τα κειμήλια αυτά αποτελούν τον πολιτιστικό μας θησαυρό, που είναι η κληρονομιά μας. Ο αδελφός Σιώνιος, ο οποίος έχει την καταγωγή του από τις Σέρρες, γιατί ο πατέρας του ήταν Σερραίος, άνοιξε την πόρτα και χάρισε ένα από τα δικά του κειμήλια στην εκκλησία των Σερρών και γι αυτό τον ευχαριστούμε θερμότατα και ευχόμαστε αυτή του η χειρονομία να ανοίξει τον δρόμο για να έρθουν και τα άλλα κειμήλιά μας, ώστε  να κλείσουν κάποιες πληγές και μέσα από την αγάπη του Χριστού να προχωρήσουμε αδελφωμένοι, σαν καλοί γείτονες που είμαστε, προς δόξαν Θεού».
Τέλος, σημείωσε πόσο μεγάλη ευλογία είναι να υπάρχει στην πόλη μας αυτό το μικρό αλλά γεμάτο ευλογία και χάρη Ιερό Παρεκκλήσιο, στο οποίο φυλάσσεται ένα  κομμάτι από το πετραχήλι του Αγίου, με το οποίο  εξομολογούσε τους πιστούς. Ευχήθηκε δε, ο Άγιος Νεκτάριος να είναι φύλακας στον αγώνα της ζωής και να προστατεύει όποιον τον επικαλείται.
 

 

 


                                       

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 14 Νοε. 2018 - 13:08