Περιοχές των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης μετρούν τις «πληγές» από την σφοδρή κακοκαιρία

Οι περιοχές των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης μετρούν τις «πληγές» τους από την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές ρεύματος, προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.

rodolivos_stasi_leoforeiou_apokollhsh.jpg

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι και η χαλαζόπτωση προκάλεσαν μια πρωτοφανή σε σφοδρότητα θεομηνία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Πάρα πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν προκαλώντας σοβαρές ζημίες στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ilianthos_kalliergia_katastrofi.jpg

Οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν αύριο στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψουν τις μεγάλες ζημίες που προκλήθηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ilianthos_kalliergia_katastrofi_1.jpg

Στο Ροδολίβος εκτός από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν στην πλατεία αποκολλήθηκε και στάση λεωφορείου.

theominia_katastrofes_naos.jpg

Απαραίτητη κρίνεται η εξέταση του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού, των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης καθώς υπάρχουν αναφορές για κλαδιά δέντρων που βρίσκονται εντός του οδοστρώματος και εγκυμονούν κίνδυνοι πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε, σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι μηχανισμοί των Δήμων Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 26 Ιουν. 2022 - 18:45