Παραίτηση του Ν. Σακελλαρίου από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιοποίησε ο κ. Νίκος Σακελλαρίου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Άφησε αιχμές εναντίον όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο, σημειώνοντας, ότι η τακτική αυτή έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Στην παραίτηση, όπως ανέφερε, οδηγήθηκε μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. «Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου την οποία αδυνατώ να ελέγξω επέφερε καίριο πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ και δεν μου επιτρέπει πλέον να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα. Η σημερινή μου απόφαση έστω κι αν απέχει λίγες μόνο ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου δεν παύει όσο επιβεβλημένη και αν είναι να αποτελεί μια επώδυνη απόφαση για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».

Συμπλήρωσε επίσης πως «οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

www.kathimerini.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Μάιος. 2018 - 14:25