Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός: Για την επιστροφή στις νίκες με διαφορετικό κίνητρο

Τα βλέμματα στρέφονται στις Σέρρες! Ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (16:00, Novasports Prime) για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League και οι δύο ομάδες αναζητούν, για διαφορετικό λόγο η καθεμία, την επιστροφή στις νίκες.

Οι μεν γηπεδούχοι καθώς προέρχεται από τέσσερα διαδοχικά ματς στο πρωτάθλημα χωρίς τρίποντο, οι δε γηπεδούχοι για να αφήσουν πίσω τους την γκέλα στον Βόλο και να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Πανσερραϊκός, λοιπόν, είχε τον χρόνο να δουλέψει σε αυτό το διάστημα, πατώντας πάνω στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του, αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο όπου επικράτησε με 2-0 και πήρε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Τα πράγματα, πάντως, στο πρωτάθλημα δεν πάνε, τελευταία, το ίδιο καλά για τους Σερραίους. Ναι μεν έκαναν καλή εκκίνηση και έχουν απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον προς το παρόν, από την επικίνδυνη ζώνη αφού βρίσκονται στο +5, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν ξανά να μαζεύουν βαθμούς. Βέβαια, είναι από τις καλές ομάδες και μοιάζει δύσκολο να κινδυνεύσουν, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζει για το παιχνίδι τον τιμωρημένο Άλεξιτς και τους τραυματίες Γούλερι, Μασκανάκη, Τσαγκαλίδη, ενώ εκτός είναι και οι Στίνα, Τσιλιγγιρης, Κολομπίνο, Χάγιεκ, Καρασαλίδης, Παπαβασιλείου, Τσομπανίδης, Ανάκογλου που συνήθως μένουν εκτός αποστολής. Αντίθετα, επέστρεψαν οι Αυλωνίτης και Ντάνκερλουι.

Αναλυτικά η αποστολή: Χόβαν, Κατσίκας, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Στάϊκος, Ουεντραόγκο, Μορέϊρα, Οικονόμου, Τομάς, Σοφιανός, Μούργος, Χατζηστραβός, Μπαϊροβιτς, Μασαρίποφ.

O Ολυμπιακός από τη μεριά του προέρχεται από τη νίκη με 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα, ματς στο οποίο εξασφάλισε την 3η θέση και την πρόκρισή του στα νοκ-άουτ του Europa Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο τους έβγαλαν καλό πρόσωπο στο δημιουργικό κομμάτι, είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά έδειξαν και πάλι αμυντικά ζητήματα, δεχόμενοι δύο τέρματα.

«Είδαμε... πινελίτσες. Θέλουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και με εξέλιξη. Υπάρχουν πράγματα που λειτουργούν καλά αλλά και πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής στην κάμερα της Cosmote TV και στη συνέχεια για το ματς με τον Πανσερραϊκό τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Με όλο τον σεβασμό στον Πανσερραϊκό, ο στόχος μας είναι να νικήσουμε».

Οι Πειραιώτες καλούνται να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν μέχρι σήμερα, όπως και την πρόσφατη γκέλα (2-2) με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» και να επιστρέψουν στα τρίποντα στο πρωτάθλημα, με σκοπό να βρεθούν στο -1 από την κορυφή, εκμεταλλευόμενοι και την ήττα του Παναθηναϊκού. Ο Καρβαλιάλ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρέτσου για το ματς, όπως και στους τραυματίες Πορός και Φρέιρε. Αποστολή δεν βγήκε, οπότε οι διαθέσιμοι θα απαρτίσουν την ενδεκάδα και τον πάγκο. Να σημειωθεί πως εκτός έδρας ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, έχοντας ρεκόρ 3-2-0.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν – Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης - Ουεντραόγκο, Μορέιρα – Μασαρίποφ, Χατζηστραβός, Πήλιος – Τομάς.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά – Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Χασαν Κουλα
Τέταρτος: Παναγιώτης - Ραφαήλ Τσιάρας
VAR: Κωνσταντίνος Περράκης, Ανδρέας Μεϊντάνας

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 18 Δεκ. 2023 - 09:55