Οκτώ μετάλλια για μαθητές του ΕΕΕΕΚ Σερρών στους Special Olympics

Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές-αθλητές του ΕΕΕΕΚ Σερρών στην πρώτη τους συμμετοχή στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι Κορινθίας από 3 έως 8 Οκτωβρίου. Εκεί για 6 ημέρες 900 αθλητές με νοητική αναπηρία  απο όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αγωνίστηκαν σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympic ( Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίρηση, Μπάσκετ, Ποδηλασία, Στίβος).

eeeek_serron_special_olympics_2022.jpg

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών συμμετείχε σε αυτήν την γιορτή Αθλητισμού με 14 μαθητές-αθλητές συνοδευόμενοι από 4 εκπαιδευτικούς-προπονητές.Τα αθλήματα που αγωνίστηκαν ήταν Μπάσκετ, Κολύμβηση και Στίβος.

Η ομάδα μπάσκετ αποτελούμενοι από τους μαθητές 1) Αράπογλου Λευτέρης 2) Ράμα Γιώργος 3) Περιστεράκης Δημήτρης 4) Κατσιρμάς Δημοσθένης 5) Πεχλιβάνης Δημήτρης 6) Βελίκη Σοφία 7) Χαριζανάκη Ζαχαρούλα και 8) Σιώσης Γιώργος κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Στην κολύμβηση οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Σερρών  Μουτεσίδης Ραφαήλ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο και το αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο, ο Μόκκας Μάριος κατέκτησε την δεύτερη θέση και  το αργυρό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο και η Τσαρτσίδου Ελένη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο.

eeeek_serron_special_olympics_2022_1.jpg

Στο στίβο, οι μαθητές μας  Ουζούνης Νίκος  κέρδισε την 5η θέση στα 100 μέτρα και την 4η θέση στα 200 μέτρα, ο Μαμούδης Σωτήρης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο mini ακόντιο και την 5η θέση στα 100 μέτρα, τέλος, η Πεχλιβάνη Νίκη κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο μετάλλιο στο mini ακόντιο.

eeeek_serron_special_olympics_2022_3.jpg

Ένα μεγάλο μπράβο  αξίζει  σε όλα τα παιδιά για τον αξιέπαινο αγώνα  που έδωσαν και έκαναν υπερήφανους τους γονείς τους, το σχολείο και πάνω από όλα τους ίδιους τους εαυτούς τους.

eeeek_serron_special_olympics_2022_4.jpg

Κατά τη διάρκεια των 6 ημερών τα παιδιά αγωνίστηκαν, χειροκρότησαν τις προσπάθειες των συναθλητών τους, έκαναν νέες φιλίες, χόρεψαν με την ψυχή τους στην τελετή έναρξης και λήξης, γνώρισαν νέα μέρη και επιστρέψαμε όλοι μας μαθητές και εκπαιδευτικοί με μοναδικές  εμπειρίες που θα θυμόμαστε για μιά ζωή. Το ΕΕΕΕΚ Σερρών ανανεώνει το ραντεβού του με τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympic  σε 2 χρόνια.

 

 

Ευχαριστίες προς βουλευτές

 

Ο σύλλογος γονέων των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σερρών, οι καθηγητές και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Σερρών, εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους για την οικονομική βοήθεια των τριών βουλευτών του νομού μας (κο Χατζηβασιλείου Αναστάσιο, κα Αραμπατζή Φωτεινή και κο Αβραμάκη Ελευθέριο).

Με τη δική τους οικονομική στήριξη μετακινήθηκαν 14 μαθητές – αθλητές συνοδευόμενοι  από 4  Εκπαιδευτικούς – προπονητές προς και από το Λουτράκι Κορινθίας, όπου έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στους αγώνες Special Olympics.

           

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 26 Οκτ. 2022 - 10:18