Οι Ίκαροι επικράτησαν στην παράταση του Ερμή Λαγκαδά με 79-77(ΒΙΝΤΕΟ)

Το καλάθι του Γιάννη Κακιούζη στη εκπνοή της παράτασης έδωσε τη νίκη στους Ικάρους, που πέρασαν δια… πυρός και σιδήρου για να μπορέσουν να κερδίσουν το «ροζ» φύλλο αγώνα, απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Ερμή Λαγκαδά.

Ο ηλεκτρονικός πίνακας του ΔΑΚ Σερρών έγραψε το τελικό 79-77, με τους παίκτες και τους φιλάθλους των Ικάρων να πανηγυρίζουν ξέφρενα μία ιδιαίτερα δύσκολη νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επιθετικά τα μεγάλα «όπλα» του Στέργιου Προγιόπουλου «κανονιοβόλησαν» το αντίπαλο καλάθι. Οι παίκτες των Ικάρων, ωστόσο, δεν επέδειξαν την ίδια προσήλωση και στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ τα αβίαστα λάθη και οι πολλές χαμένες βολές, έδωσαν στο παιχνίδι τον χαρακτήρα του ντέρμπι, ενώ θα μπορούσε το απόγευμα της Κυριακής να κυλήσει πολύ πιο ήρεμα για την Σερραϊκή ομάδα.

Στην αρχή κάθε περιόδου οι κυανοκίτρινοι κατόρθωναν να «χτίζουν» μικρές διαφορές, όμως, στο τέλος του κάθε δεκαλέπτου οι παίκτες του Ερμή διέθεταν το «αντίδοτο» που τους επέτρεπε να επανακάμψουν!

Οι δύο ομάδες «διαγκωνίζονταν» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εναλλάσσονταν στη θέση του «οδηγού» στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι "κυανοκίτρινοι" ανέβασαν ελαφρώς την απόδοση τους, προσπάθησαν να σφίξουν την άμυνα και να επιτεθούν με καθαρό μυαλό, βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια, αλλά και πάλι η πιο αξιόπιστη λύση ήταν ο Κακιούζης που είχε 13 πόντους στο ημίχρονο, ενώ ο Ερμής είχε πλουραλισμό στην επίθεση με τρεις παίκτες κοντά σε διψήφιο αριθμό πόντων και τις δύο ομάδες τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-37.

Με το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου οι Ίκαροι παίρνοντας βραχεία κεφαλή προηγήθηκαν με 45-42 και 54-53, είχαν κάποια ξεσπάσματα με τον Κακιούζη να έχει συμπαραστάτη τον Γρίψιο, αλλά δεν υπήρχαν βοήθειες από τον Γεωργιανό που έδειξε επηρεασμένος από το πρόβλημα στην μέση, ενώ και ο Γκάτζιας ήταν σχετικά άτονος σε σχέση με προηγούμενα ματς.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι Ίκαροι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, ωστόσο ο Λαγκαδάς προηγήθηκε με 56-57 5΄ πριν το φινάλε και έφτασε κοντά στο να κλέψει το ματς, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαλαν μέταλλο και έκαναν την μερική ανατροπή. Το σκορ ήταν στο 61-59 μέχρι και 16'' πριν το φινάλε και επαναλήφθηκε το θρίλερ του προηγούμενου ματς με το Ανατόλια. Η αστοχία του Γεωργιανού συνεχίστηκε καθώς έχασε δύο κρίσιμες βολές και στην επόμενη υποδειγματική άμυνα πήραν φάουλ με τον Θολιώτη να κάνει το 63-60 και στην επίθεση των 4'' που έμενε ο Ερμής βρήκε το τρίποντο που ισοφάριζε το ματς και πάγωνε το ΔΑΚ. Τότε ο Ποργιόπουλος πήρε ταϊμ άουτ, οι Ίκαροι εκδήλωσαν επίθεση μισού γηπέδου και ο φορμαρισμένος Γρίψιος πήρε το τελευταίο σουτ αλλά αστόχησε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση και το σκορ να είναι 63-63.

Στην παράταση οι δύο ομάδες φάνηκε να λύνονται από το άγχος και το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό στην επίθεση, με καλές προσπάθειες και εκατέρωθεν τρίποντα. Στα 2,5΄ ο Ερμής πήρε προβάδισμα τρεις πόντους με τον Γκάτζια να ισοφαρίζει με τρίποντο και να κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για νίκη. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και στο φινάλε ο Ερμής δεν ήταν ψύχραιμος στις βολές, με το ματς να μοιάζει να πηγαίνει για 2η παράταση. Εκεί καθάρισε όμως ο Κακιούζης που στην εκπνοή με ανάποδο λεϊ απ διαμόρφωσε το τελικό 79-77.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

Δεκάλεπτα: 20-18, 37-37, 54-53, 63-63(κ.α), 79-77(Παράταση)

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Γριψιός 22, Γεωργιανός 8, Τράκας, Γκατζιάς 14, Φώτογλου2, Θολιώτης 9, Κακιούζης 22, Γκούτζιας

Ερμής Λαγκαδά (Τσούρμας): Καΐκλής, Μέλιος , Μήνου, Ελευθεριάδης, Τοπουζίδης, Μάρουσιτς , Παρίτσης, Πηλικούδης, Δημητρακάς, Γκαμούρας, Αβοκάτο, Κοτσάνος.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 05 Νοε. 2017 - 23:27