Οι Ίκαροι διαβήκανε τη "Γέφυρα" για τις πρώτες θέσεις

Οι Ίκαροι έκαναν το καθήκον τους εκτός έδρας κόντρα στην Γέφυρα, κέρδισαν με σκορ 68-50 και συνεχίζουν το μακρύ ταξίδι με στόχο την παραμονή στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Το πάθος για επιστροφή στις νίκες, ίσως ο πληγωμένος εγωισμός από την ήττα στον Λαγκαδά στα τελευταία λεπτά την περασμένη αγωνιστική, αλλά και η διαφορά ποιότητας απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την σωτηρία, ήταν τα καθοριστικά σημεία του ματς που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στους Σερραίους, οι οποίοι για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από την έδρα τους είχαν κοντά τους και τον πρόεδρο Άρη Αθανασιάδη που στέκεται δίπλα στη ομάδα.
Μάλιστα και ο Στέργιος Ποργιόπουλος ήταν ευχαριστημένος τόσο από τη νίκη, όσο και από το γεγονός πως τηρήθηκε κατά γράμμα το πλάνο της ομάδας για το πως θα φύγει με το «διπλό» από την συγκεκριμένη έδρα, αφού τα όσα είχε σχεδιάσει επί χάρτου, βγήκαν στην πλειοψηφία τους και στο παρκέ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι Ίκαροι ξεκίνησαν κλασσικά δυνατά στο ματς, με τον Κακιούζη να παίρνει από την αρχή τις περισσότερες προσπάθειες, αφού η μπάλα πήγαινε στο καλάθι, έχοντας συμπαραστάτη και τον Γρίψιο, ωστόσο οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Σερραϊκής ομάδας, πήγαν το ματς στις προσωπικές μονομαχίες και έτσι έμειναν κοντά στο σκορ, όντας μάλιστα μπροστά στο 1ο δεκάλεπτο με 19-17.
Στην συνέχεια και με τον coach Ποργιόπουλο να δείχνει διάθεση για ροτέϊσον, δίνοντας μάλιστα από την αρχή του ματς χρόνο συμμετοχής σε 8 παίκτες, εμφανίστηκαν καλύτεροι σε άμυνα και ριμπάουντ και πήραν ένα μικρό προβάδισμα με 22-25, ωστόσο σε εκείνο το σημείο έχασαν τον Κακιούζη που βγήκε από το παρκέ με ένα ελαφρύ όπως αποδείχθηκε διάστρεμμα, καθώς στην συνέχεια επέστρεψε. Μέχρι το ημίχρονο πάντως οι «κυανοκίτρινοι» κατάφεραν και ξέφυγαν με +5(25-30) με τους Γρίψιο-Θολιώτη να παίζουν και για τον Κακιούζη βγάζοντας ορμή στο παιχνίδι τους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε και το πρώτο, με τους Ικάρους να παίζουν με το… πόδι στο γκάζι για να ανεβάσουν την διαφορά κάτι που κατάφεραν με καλό ρυθμό, καλή διαχείριση του ρόστερ, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έξυπνα σουτ και έτσι έφτασαν σε ένα 29-39. Κάπου εκεί όμως, όπως συμβαίνει σε αρκετά παιχνίδια μακριά από τις Σέρρες έπαθαν ένα μπλακ άουτ αμυντικά, έχασαν την συγκέντρωση τους και επέτρεψαν στην Γέφυρα να μπει και πάλι στο ματς, κάνοντας ένα επιμέρους 13-4 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστή τον πρώην Ίκαρο Σιώπη και το σκορ να φτάνει στο 42-43.
Μάλιστα σα να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι πήραν και προβάδισμα στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου με 44-43, αλλά αυτό ήταν και το… κύκνειο άσμα τους στο ματς, σα να τα έδωσαν όλα και… τελείωσαν! Από εκείνο το σημείο και έπειτα και με τις φωνές του Ποργιόπουλου στον πάγκο να αφυπνίζουν τους παίκτες, οι Ίκαροι έκαναν ένα επιμέρους 8-25, έπαιξαν φοβερή άμυνα δεχόμενοι ελάχιστους πόντους, ειδικά απο Φώτογλου και Γρίψιο πάνω στον Σιώπη. Επίσης, πήραν βοήθειες από τον Κακιούζη που γύρισε στο ματς, βρήκαν αρκετά καλάθια από το τρίποντο από τον Γκάτζια, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συνεισφορά των Γεωργιανού, Θολιώτη, και Γκούτζια για να διαμορφωθεί το τελικό 50-68, σε μία απολύτως ομαδική προσπάθεια που έφερε μία σημαντική νίκη.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:
Γέφυρα: NIKOΛAIΔHΣ 2, KOΛOKOTPΩNHΣ 4, ΓAPEZOΣ 2, ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ 16(1), ΣIΩΠHΣ 5(1), TAOYΣANHΣ 8, ΣIΩMOΣ 6, MΠIΣKAΣ 7(1)
Ίκαροι: ΓPIΨIOΣ 10(2), ΓEΩPΓIANOΣ 7(1), ΓKATZIAΣ 19(4), ΦΩTOΓΛOY 9(1), ΘOΛIΩTHΣ 5(1), KAKIOYZHΣ 18. ΣYMMETOXH ANAΓNΩΣTOΠOYΛOΣ,ΠANTOΛEΩN

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Μαρ. 2018 - 10:52