Οδοντιατρικός Σύλλογος Σερρών: Απαράδεκτα υψηλή η παγκόσμια επιβάρυνση για στοματικά νοσήματα που μπορούν να προληφθούν

Την πολύπλευρη φύση της στοματικής υγείας και την άρρηκτη σχέση της με την συνολική μας ευεξία υπογραμμίζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν. Σερρών. Σε μήνυμα που εξέδωσε για την σημερινή (20/3) Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας εστιάζει στις μεγάλες ανισότητες, όπως αναφέρεται, που υπάρχουν στη στοματική υγεία και αναφέρει ότι «παρόλο που τα στοματικά νοσήματα μπορούν να προληφθούν, η παγκόσμια επιβάρυνση παραμένει απαράδεκτα υψηλή»

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ  

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις 20 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας που έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Το κεντρικό θέμα της φετινής καμπάνιας είναι: « Ένα χαρούμενο στόμα είναι ένα χαρούμενο σώμα», το οποίο δεν είναι απλά ένα σλόγκαν αλλά τρόπος ζωής.

Σκοπός του συνθήματος είναι η ανάδειξη της πολύπλευρης φύσης της στοματικής υγείας και η άρρηκτη σχέση της με τη συνολική μας ευεξία.

Τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες, υπάρχουν μεγάλες ανισότητες στη στοματική υγεία και παρόλο που τα στοματικά νοσήματα μπορούν να προληφθούν, η παγκόσμια επιβάρυνση παραμένει απαράδεκτα υψηλή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας αποτελεί μια ευκαιρία να πείσουμε τις κυβερνήσεις μας να κάνουν περισσότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημέρα αυτή μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας www.eoo.gr

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Νίκος Μ. Φρυδάς

Η Γ. Γραμματέας

Αναστασία Μπάρτζα

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 20 Μαρ. 2024 - 07:21