Ο Ζάεφ χαρακτηρίζει αναγκαίο το δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων

Tην αναγκαιότητα διενέργειας δημοψηφίσματος, για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του, τόνισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για επίλυση του ονοματολογικού.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε,  μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Radio Free Europe/Radio Liberty, ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα μπορούσε να λάβει χώρα παράλληλα με αυτό που θα διεξαχθεί σχετικά με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Παράλληλα, το RFE/RL αναφέρει ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρίσκονται «πιο κοντά από ποτέ» σε μια λύση του ονοματολογικού, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι η πλευρά των Σκοπίων δείχνει έτοιμη να δεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό. «Αλλά πρόκειται για μια πολιτική ερώτηση, καθώς και οι δύο χώρες πρέπει να βρουν μεταξύ τους μια κοινώς αποδεκτή λύση…», συνέχισε σχετικά ο Ζάεφ.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι ακόμη και αν ο ίδιος έλθει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Νίκο Κοτζιά, θα πρέπει ακολούθως οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών να έχουν «τον τελευταίο λόγο», λαμβάνοντας εκείνοι «τις τελικές αποφάσεις».

www.kathimerini.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 30 Απρ. 2018 - 07:58