Ο ΣΕΠΚ βραβεύει τον Β. Χρυσανθίδη

Στο πλαίσια της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης του Σ.Ε.Π.Κ  (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθόσφαιρας)για την κοπή της βασιλόπιτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε να τιμήσει για την προσφορά του στο άθλημα τον προπονητή καλαθόσφαιρας κ. Χρυσανθίδη Βασίλειο!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1958 στον Ελαιώνα Σερρών όπου έζησα μέχρι 10 ετών. Το 1968 μετακόμισα στις Σέρρες όπου τελείωσα το 9ο Δημοτικό Σχολείο και κατόπιν το 1οΛύκειο Σερρών.

Μετά το Λύκειο παρακολούθησα μαθήματα σε ιδιωτική σχολή διετούς φοίτησης με αντικείμενο την «Διοίκηση Επιχειρήσεων» όπου αποφοίτησα το 1979, υπηρέτησα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στην Κομοτηνή. Το 1982 τον Μάρτιο μετά την απόλυση μου από τον στρατό, διορίστηκα υπάλληλος στην υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων του Ν. Ροδόπης (στο οικονομικό τμήμα), με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αόριστου Χρόνου.

Το Αύγουστο του 1983 διορίστηκα στο Εθνικό Στάδιο Σερρών ως μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την ειδικότητα του «Διοικητικού λογιστικού», όπου εργάστηκα μέχρι 31-10-2010 ασκώντας τα καθήκοντα, του διευθυντή, τα ίδια καθήκοντα του διευθυντή άσκησα και μετά την ενοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σερρών σε ένα Ν.Π. με την επωνυμία Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σερρών.

Από το 1984 μέχρι και σήμερα ασκώ παράλληλα το επάγγελμα του προπονητή καλαθόσφαιρας με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α.

Το 1989 παντρεύτηκα τη Βρεφονηπιοκόμο Τζήμα Σουλτάνα, με την οποία αποκτήσαμε τρία (3) παιδιά. Η πρώτη μου κόρη είναι πτυχιούχος του Α.Π.Θ. του Φιλοσοφικού – Παιδαγωγικού τμήματος, η δεύτερη σπουδάζει στο 3ο έτος του Οικονομικό τμήματος του ιδίου πανεπιστημίου με την πρώτη και η τρίτη είναι στην Γ’ Γυμνασίου στο Α’ Γυμνάσιο Σερρών.

Αθλητικές δραστηριότητες

Ξεκίνησα ως αθλητής από τον στίβο συμμετέχοντας σε αγώνες του σχολικού αθλητισμού στα 800 μ. με την καλύτερη διάκριση το 1973 και την κατάκτηση της 3ης θέσης στους αγώνες στίβου γυμνασίων (τότε Λυκείων σήμερα), νομού Σερρών, σε ηλικία 15 ετών με προπονητή τον κ. Πίτσιο βασίλειο.

Την ίδια χρονιά ο προπονητής μου διακρίνοντας τα προσόντα μου και το ταλέντο μου, με προέτρεψε να ασχοληθώ με το άθλημα της καλαθόσφαιρας, όπου ο ίδιος εκτελούσε καθήκοντα προπονητή στον Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκό, όπως και έγινε.

Στο άθλημα της καλαθόσφαιρας εντάχθηκα το 1973 στον ΜΓΣ Πανσερραϊκό την μοναδική ομάδα που υπήρχε τότε στις Σέρρες και η οποία αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα τις Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι σύλλογοι όπου αγωνίσθηκα ήταν: ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός- ο Γ.Α.Σ Κομοτηνής, ο Αθλητικός Όμιλος Σερρών, η Θύελλα Σερρών και η Αθλητική Ένωση Σερρών.

Αγωνίσθηκα ως καλαθοσφαιριστής επί μια εικοσαετία με μεγάλη επιτυχία στις μεγαλύτερες κατηγορίες των Εθνικών πρωταθλημάτων της Ελλάδας Α1, Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας. Η πορεία μου όλη ως αθλητής έδειξε ότι υπήρξα ένας από τους καλύτερους αθλητές καλαθόσφαιρας στον Νομό μου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και σε πανελλήνιο επίπεδο με σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα που υπηρέτησα και υπηρετώ ακόμη μέχρι σήμερα, ως παρακάτω:

  • Τις αγωνιστικές περιόδους 1978-1979, 1979-1980 ήμουν από τους πρώτους σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας με την ομάδα του Πανσερραϊκού και 1ος σκόρερ της ομάδας μου.
  • Την αγωνιστική περίοδο 1980-1981 μεταγράφηκα στην ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, όπου και αναδείχτηκα δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.
  • Τις αγωνιστικές περιόδους 1981-1982, 1982-1983 αγωνίστηκα στον ΓΑΣ Κομοτηνή στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αναδείχτηκα πρώτος σκόρερ και των δυο πρωταθλημάτων και η ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και ανήλθε στην Β’ Εθνική κατηγορία και πάλι.
  • Το 1983 επέστρεψα στις Σέρρες και μεταγράφηκα στον Α.Ο. Σερρών ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και την αγωνιστική περίοδο 1983-1984 όπου για άλλη μια φορά ήμουν μέσα στους τρεις πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος.
  • Την αγωνιστική περίοδο 1984-1985 ο σύλλογός μου Θύελλα (μετέπειτα Α.Ε.Σ) αναδείχτηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αφού σε αγώνα μπαράζ με την ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης, υπήρξε νικητής και ανήλθε στην Α1 Εθνική κατηγορία. Επίσης στο παραπάνω πρωτάθλημα ήμουν και πάλι από τους πρώτους σκόρερ.
  • Την περίοδο 1985-1986 αγωνίστηκα στην Α1 Εθνική κατηγορία με την ομάδα της Α.Ε. Σερρών, όπου κατέλαβα την 9η θέση στον πίνακα των σκόρερ στα δίποντα και την 8η στα τρίποντα.
  • Από το 1986 μέχρι το 1989 αγωνίστηκα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, όπου όλα τα χρόνια ήμουν στις τρεις πρώτες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ στα δίποντα και στα τρίποντα,
  • To 1986 συμμετείχα με την ομάδα μου σε διεθνές Ευρωπαϊκό τουρνουά που διοργάνωνε ο Δήμος της Πάτρας στην Πάτρα με συλλόγους από την Γιουγκοσλαβία – Βουλγαρία – Ρουμανία – Πολωνία – Ελλάδα και Κύπρο όπου αναδείχτηκα ο πολυτιμότερος αθλητής των αγώνων.
  • Από το 1989 έως το 1992 αγωνίστηκα με την ομάδα της Α.Ε. Σερρών στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας όπου αναδείχτηκα από τους πρώτους σκόρερ.
  • Έχω αγωνιστεί στην μεικτή ομάδα μπάσκετ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 1980 έως το 1985, καθώς επίσης ήμουν επίλεκτος αθλητές του κλιμακίου Βορείου Ελλάδος από το 1975 μέχρι το 1977

Την περίοδο 1991-1992 τερμάτισα την αθλητική μου καριέρα αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας με την ομάδα μου «Αθλητική Ένωση Σερρών» σε ηλικία 34 ετών σημειώνοντας 44 πόντους και 11 τρίποντα με την ομάδα του Αμύντα Αθηνών και την αμέσως επομένη αγωνιστική περίοδο ανέλαβα καθήκοντα προπονητή στον παραπάνω σύλλογο.

Υπήρξα από τους μεγαλύτερους και καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στην πύλη μου και ήμουν πάντα μέσα στους τρεις πρώτους σκόρερ όλων των κατηγοριών σε πανελλήνιο επίπεδο σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα που αγωνίστηκα μέχρι το 1992 (από το 1986 μέχρι το 1998 κατείχα το ρεκόρ στα τρίποντα σε πανελλήνιο επίπεδο με 11 εύστοχα σουτ τριών πόντων στα 13).

Είμαι κάτοχος πτυχίου προπονητού καλαθόσφαιρας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1984, έχω εργαστεί και εργάζομαι μέχρι σήμερα ως προπονητής καλαθόσφαιρας με σημαντικές επιτυχίες. Η προπονητική μου καριέρα ξεκίνησε το 1984 και έχει ως εξής:

1. Αθλητική Ένωση Σερρών στο ανδρικό τμήμα στην Γ’ Εθνική κατηγορία επί πέντε (5) έτη.

2. Στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό στο ανδρικό τμήμα στην Γ’ Εθνική κατηγορία δυο (2) έτη και τρία (3) έτη στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

3. Στο εφηβικό τμήμα της Α.Ε.Σ. όπου έχω κατακτήσει πέντε (5) πρωταθλήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

4. Στο παιδικό τμήμα της Α.Ε.Σ. όπου έχω κατακτήσει έξι (6) πρωταθλήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μια 2η και μια 4η θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων.

5. Στο εφηβικό τμήμα των Ικάρων όπου κατέκτησα δυο (2) πρωταθλήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μια 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

6. Στο εφηβικό τμήμα της καλαθοσφαιρικής ακαδημίας Σερρών όπου έχω κατακτήσει ένα (1) πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μια 4η πανελλήνια νίκη.

7. Στο εφηβικό τμήμα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός όπου έχω κατακτήσει δυο (2) πρωταθλήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μια 4η και μια 6η πανελλήνια νίκη.

8. Στο παιδικό τμήμα της καλαθοσφαιρικής ακαδημίας Σερρών όπου έχω κατακτήσει ένα (1) πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.

9. Διατέλεσα περιφερειακός προπονητής στη μεικτή ομάδα μπάσκετ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επί μια οκταετία (8) από το 1993 μέχρι το 2000, όπου κατέκτησα δυο πανελλήνια πρωταθλήματα ενώσεων και τοπικών επιτροπών.

10. Διατέλεσα προπονητής επίλεκτων αθλητών μπάσκετ Βορείου Ελλάδος το 1998 όπου κατέκτησα το πανελλήνιο πρωτάθλημα., ενώσεων και τοπικών επιτροπών.

11. Το 1992 συμμετείχα και δίδαξα ως προπονητής στο παγκόσμιο camp basket καλαθοσφαιριστών που έγινε στην Ρώμη υπό την αιγίδα της μεγάλης ομάδας της Ιταλίας Mesatzero Roma.

12. Από το 1994 μέχρι το 1998 ήμουν επικεφαλής των camp basket που διοργάνωνε η Δ.Ε.Π.Κ.Α Σερρών, όπου έκτος την ευθύνη οργάνωσης που είχα ήμουν και ομιλητής.

13. Το 1996 και το 1997 συμμετείχα και δίδαξα ως προπονητής στο camp basket που διοργάνωνε η Ελληνική ομοσπονδία καλαθόσφαιρας στην Αθήνα.

14. Από το 1998 έως το 2000 συμμετείχα και δίδαξα στο camp basket που διοργάνωνε η Ελληνική ομοσπονδία καλαθόσφαιρας στον Δήμο Κολινδρου.

15. Από το 1997 μέχρι το 2003 συμμετείχα και δίδαξα στο camp basket tης Νάουσας (N.B.C) που Διοργάνωνε ο Δήμας της Νάουσας.

16. Το 2004 σε συνεργασία του «Αθήνα 2004» με τον Δήμο Σερρών αναγνωρίζοντας την αθλητική προσφορά στον τόπο μου επιλέχτηκα μεταξύ των 13 λαμπαδηδρόμων για την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας.

17. Τον Μάρτιο του 2006 σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Θεσσαλονίκη από τα «εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη» τιμήθηκα για την αθλητική και κοινωνική προσφορά μου.

 Κοινωνικές δραστηριότητες

  • Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών» από το 1994 μέχρι το 2001.
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών – Κολυμβητήριο Σερρών» από το 2001 μέχρι το 2003.
  • Μέλος της αθλητικής επιτροπής του Δήμου Σερρών από το 1998 μέχρι το 2002.
  • Μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου στίβου Ο.Φ.Κ.Α. Σερρών από το 1987 μέχρι το 1989.
  • Μέλος της οργανωτικής επιτροπής Βαλκανικών αγώνων μπάσκετ νεανίδων που έγιναν στη πύλη μας το 1989.
  • Μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Βαλκανικών αγώνων στίβου ανδρών γυναικών που έγιναν στη πόλη μας το 1989.
  • Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του final for κυπέλλου μπάσκετ της Α1 γυναικών που διεξήχθη στην πόλη μας το 2000.
  • Μέλος της Δ.Ε.Κα.Β. Ν. Σερρών (Διαρκής Επιτροπή Καταπολέμησης της Βίας στα γήπεδα) από το 1996 μέχρι το 2000).
  • Μέλος της επιτροπής έλεγχου καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σερρών από το 1995 μέχρι το 2004.
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπάλληλων στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις από το 1987 μέχρι το 1989.
  • Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις νομού Σερρών από το 1987 μέχρι το 1990.
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος Σερρών για την περίοδο από 1-1-2007 έως 31-12-2010.
  • Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής παιδείας πολιτισμού – αθλητισμού από 1-1-2007 έως 31-12-2008.
  • Αντινομάρχης τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης από 1-1-2010 έως 31-12-2010
  • Πρόεδρος επιτροπής τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης από 1-1-2010 έως 31-12-2010
  • Εκλέχθηκα στις δημοτικές εκλογές του 2010 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών .
  • Μέλος του Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός με το αξίωμα του γενικού διευθυντή απο 1-1-2011 έως 31-5-2013
  • Μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Σερρών
  • Μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. 
www.serraikanea.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 11 Ιαν. 2018 - 10:21