"Ο Πύρρος" απευθύνει ευχαριστίες για την 11η Τζαμάλα στις Σέρρες

Η ιστορική Τζαμάλα των Σερρών άναψε για ενδέκατη φορά, φέρνοντας και πάλι κοντά της χιλιάδες κόσμου!
Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η τέλεση της 11ης ΤΖΑΜΑΛΑΣ την Κυριακή 17/3/2024 από το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «ο Πύρρος», σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Σερρών και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στο γνωστό σε όλους σημείο, στο σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στη συμβολή των οδών Στρυμόνος, Σιδηροκάστρου, Νικομηδείας και Παγγαίου στην Ανατολική πλευρά της πόλης των Σερρών.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Κασελούρης κήρυξε την έναρξη της 11ης ΤΖΑΜΑΛΑΣ-2024 και αφού χαιρέτησε όλους τους επισήμους και παρευρισκόμενους είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δε θα μπορούσα να γράψω πρόλογο σ’ ένα έργο που έγραψε ήδη με τη σημερινή πολυπληθή παρουσία του όλος αυτός ο λαός που βλέπω μπροστά μου, ο λαός της Ιστορικής Τζαμάλας των Σερρών. Σήμερα είναι μέρα γιορτής της πολιτιστικής μας παράδοσης!
Γιορτάζει, η πόλη των Σερρών, ο νομός Σερρών, γιορτάζουν όλοι οι Σερραίοι, γιορτάζει η Ήπειρος και ο σύλλογος μας, γιορτάζει η παράδοση και ο πολιτισμός μέσω των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν μαζί μας, είναι η γιορτή της 11ης ΤΖΑΜΑΛΑΣ».
Στην ανακοίνωση του Εργαστηρίου Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «ο Πύρρος» αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
«Οι φλόγες της Ιστορικής Τζαμάλας των Σερρών που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια με απόλυτη επιτυχία το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «ο Πύρρος» φώτισαν τις ψυχές μας, ανύψωσαν το φρόνημα του πολυπληθούς κοινού που ήρθε να παρακολουθήσει το έθιμο και έκαψαν τα κακά πνεύματα και τους επίδοξους μιμητές της, σκορπίζοντας οποιαδήποτε επιβουλή και παραχάραξη της μοναδικής και γνωστής για έντεκα χρόνια Τζαμάλας του «Πύρρου».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά όλες τις Σερραίες και τους Σερραίους για την αθρόα συμμετοχή τους καθώς και τους επισκέπτες εκτός πόλης και εκτός νομού που παρευρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του πολιτισμού, στη μεγάλη γιορτή της 11ης Τζαμάλας.
Με την πολυπληθή συμμετοχή τους διατράνωσαν και επισφράγισαν για ακόμη μία φορά την πίστη τους, την εμπιστοσύνη τους και την αφοσίωση τους στη ΤΖΑΜΑΛΑ, η οποία με τη σειρά της πιστεύουμε πως μας αποζημίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την άψογη διοργάνωση και τέλεση της.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές: κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κ. Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρίγκα Χρυσούλα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρυσάνθη Παλάζη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιος Γάτσιος, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Βάνα Πλιάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βισαλτίας κ. Θεμιστοκλέους Σοφοκλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, φορείς, σωματεία, σύλλογοι της πόλης, του νομού και εκτός νομού!
Ευχαριστούμε τους προέδρους, τα διοικητικά συμβούλια και τους χοροδιδασκάλους των συλλόγων που συμμετείχαν στην τελετουργική διαδικασία της 11ης Τζαμάλας:
 Χορευτικός σύλλογος Θεσσαλονίκης “Ή Ήπειρος”
Σωματείο Παραδοσιακών Χορών Ασκαυλος
 Ελλήνων Ρίζες Πολιτιστικός Όμιλος
Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου
 ΟΛΚάS Λαογραφική Εταιρεία
 Πολιτιστικός Σύλλογος “Αιολίδα”
 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ “ΛΑΙΛΙΑΣ” ΣΕΡΡΩΝ
� Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών ΟΙ Ακρίτες – Ακρίτες Σερρών
 Σύλλογος Εβριτών Νομού Σερρών
 Ποντιακός Λαογραφικός Σύλλογος Λευκώνα Σερρών
Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνας Σερρων-Ελαιώνας Σερρών
 Σύλογος Γυναικών Προβατά
Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Στρυμών Στρυμονικού
 Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου
 Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής
 Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΓ.Ι.Θεολόγος
 Πολιτιστικος Λαογραφικος Συλλογος Γαϊτάνι
 Πολιτιστικός Σύλλογος Δραβήσκου “Η Δράβησκος”
 Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού η Αν. Ρωμυλία
Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αστυνομία Σερρών, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών καθώς και το τμήμα Τροχαίας Σερρών για την παρουσία τους και την υπομονετική υποστήριξη του εθίμου από τους έχοντες υπηρεσία την 17η Μαρτίου 2024.
Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο καθένας με τις δυνάμεις του τα μέγιστα, αναγνωρίζοντας την προσφορά της ιστορικής ΤΖΑΜΑΛΑΣ των Σερρών.
Μέγας Χορηγός:
-Κωνσταντίνος Βέρρος
Χορηγοί:
-Αρτοποιεία Γατίδης
-Αρτοποιεία Εύα Μαρί
-Αρτοποιεία Μπαξεβανίδης
-Καφέ CENTRAL
– COFFEE ISLAND
-KOYZINA BAR
-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΒΑΣΑΚΗ
-TAE KWON DO ΣΕΡΡΩΝ ΔΑΥΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
– Εστιατόριο Ελλήνων Γεύσεις
– ΓΚΑΜΠΟΣΙΔΟΥ TRAVEL
-PARIS NIKO
-TSARLI TSAPLIN ΚΑΦΕ
-Typographic, Παναγιωτίδης Γεώργιος
-Ποτοποϊα Κωνσταντινίδης
-Χατζηχριστάκης Ο.Ε
-Agrotopos, Καλαϊτζίδης Βασίλειος
-Οπωροπωλείο Aϊ Γιώργης
-Ποτοποιϊα Νέκταρ Κουρτίδης
-Ξυλεία Πάτσης Βασίλης
-Φυτώρια, όλο Πράσινο
-Χριστοφορίδης Αναστάσιος
-Πίτες Ιατρόπουλος
Υποστηρικτές:
-Γραμόζη-Χαραλαμπίδου Ειρήνη
-Τερζής Βασίλης
-Στεργίου Γιώργος
-Ταράσης Γιώργος
Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο, παρουσιάστρια-εκφωνήτρια της 11ης Τζαμάλας κ.Ασπογαλή Φανή.
Ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο-όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης Σερρών.
Τα τηλεοπτικά κανάλια epiloges.tv, Diktyo TV.
Την εφημερίδα ``Η Πρόοδος΄΄, www.anexartitos.gr, www.simerini.gr, www.serrespost.gr, Παντελής Βουκάντσης, Ermina Paraskeuopoulou & John Xanthoulis για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κάλυψη της 11ης Τζαμάλας.
Ευχαριστούμε τη φιρφιρουλα Ζωή, η οποία φρόντισε τους μικρούς μας φίλους με την καλύτερη ζωγραφική προσώπου.
Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνο Αβδελά, επιστήθιο φίλο και θερμό υποστηρικτή της Τζαμάλας από τα πρώτα χρόνια της τελεσή της-σημ: από το 2009 είναι συνεχώς εκεί, πριν…και μετά τη ΤΖΑΜΑΛΑ.
Τέλος, Ευχαριστούμε τις εκπληκτικές ορχήστρες Εμπειροτέχνες Μουσικό σχήμα, Visoka μουσικό σχήμα, τους Ζουρνάδες Ηρακλειας Δραμαλης, το Γιάννη Χριστοφορίδη, οι οποίες άγγιξαν με τις μελωδίες τους την ψυχή των παρευρισκομένων.
Τον Κώστα Σαββατιανό για την ηχητική κάλυψη και τεχνική υποστήριξη.
Και βεβαίως Αμέτρητες ευχαριστίες στους χορευτές μας, τα μέλη μας, τους φίλους μας, που με περισσή αγάπη και υπομονή εργάστηκαν και λαχταρούσαν αυτή τη μεγάλη μέρα, τη μέρα της διατήρησης, της διάδοσης και της μεταλαμπάδευσης της παράδοσης, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων στις νεότερες γενιές.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλή Σαρακοστή σε όλους!
Αγαπημένοι μας, Σερραίες και Σερραίοι συμπολίτες, φίλες και φίλοι, λάτρεις της παράδοσης, του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων! Δίνουμε το ραντεβού μας και πάλι εκεί, στη θέση που αρμόζει στη ΤΖΑΜΑΛΑ, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο σημείο, στην ίδια ανοιχτωσιά (στη συμβολή των οδών Στρυμόνος & Νικομηδείας), στην Ανατολική πλευρά της πόλης των Σερρών την Κυριακή 2 Μαρτίου 2025 και στη 12η ΤΖΑΜΑΛΑ στην οποία είστε προσκεκλημένοι ΟΛΟΙ για να ξαναζήσουμε μαζί το μεγαλείο του εθίμου!
Καλή αντάμωση!».

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Μαρ. 2024 - 11:50