Ο Πανσερραϊκός ``έκοψε’’ βαθμούς από την πρωτοπόρο Κέρκυρα

Εφοδιασμένοι με… καρδιαζόλ έπρεπε να είναι οι φίλαθλοι το απόγευμα του Σαββάτου στον αγώνα Πανσερραϊκός – Κασσιόπη Κέρκυρας για να μπορέσουν στο τέλος να αποχωρήσουν ασφαλείς, από το δημοτικό γήπεδο των Σερρών.

Έγινε ένα παιχνίδι που ήταν απαγορευμένο για ευαίσθητες καρδιές και χαλαρά νεύρα, γιατί τα είχε όλα: α) Πλούσιο θέαμα, β) πολλά γκολ, γ) αμείωτο ενδιαφέρον και δ) ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Το τελικό 2-2 επιβράβευσε τις προσπάθειες των Σερραίων, που πήραν ένα πολύτιμο βαθμό, ενώ στέρησαν δύο από την Κέρκυρα. Σε τελική ανάλυση αδικούνται από το αποτέλεσμα, γιατί στο δεύτερο γκολ των Φαιάκων προηγήθηκε φάση καταφανέστατου οφσάιτ.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω της συνεχούς βροχής, δεν στάθηκε εμπόδιο να γίνει ένας αγώνας με γράμματα κεφαλαία!

Ένα συγκλονιστικό πρώτο μέρος, παρακολούθησαν οι ηρωϊκοί φίλαθλοι στο δημοτικό γήπεδο. Επί σαράντα πέντε λεπτά η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, συνεχές κυνηγητό, πρέσινγκ, ταχύτητα, πολλές φάσεις, αρκετά σουτ.

Η τοπική ομάδα ξεκίνησε με 4-3-3, το οποίο γινόταν 4-2-4, όταν εκδηλωνόταν επίθεση.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν τι ήθελαν, δεν άφηναν καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και χτύπησαν στην κατάλληλη στιγμή, στην… Αχίλλειο πτέρνα των Κερκυραίων!

Ο Πανσερραϊκός ήταν πλήρης σ’ όλες τις γραμμές και με τον τρόπο που αγωνίσθηκε περιόρισε στο ελάχιστο τις κινήσεις των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις χειρότερες προοπτικές για τους γηπεδούχους, γιατί σε δύο ανύποπτες φάσεις η Κέρκυρα και με σύμμαχο την τύχη όχι μόνο ισοφάρισε αλλά και προηγήθηκε 1-2. Για τα δύο τέρματα δεν έχουν ευθύνη οι παίκτες μας, γιατί οι φάσεις εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα.

Με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας έγινε γκραν-γκινιόλ για τα δύο συγκροτήματα, γιατί η μεν Κέρκυρα ήθελε να πάρει τη νίκη, οι δε Σερραίοι να φθάσουν στην ισοφάριση, γεγονός που πέτυχαν στο 92~. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Πανσερραϊκού να γίνουν ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν, η δε της Κέρκυρας έπεσαν ξεροί στο βρεγμένο τερέν!

Από τον πολύ καλό Πανσερραϊκό κανένας δεν υστέρησε. Υπέρτεροι ήταν οι Σιάκκας, Τριανταφυλλάκος, Παπατζίκος και Φουρτάδο.

Η Κέρκυρα διαθέτει καλή ομάδα, προσπάθησε, μόχθησε, ευνοήθηκε από την τύχη και τη διαιτησία, αλλά λύγησε στο 92~ από την υπερπροσπάθεια των Σερραίων. Το παιχνίδι τελειώνει με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Από τους παίκτες διακρίθηκαν οι Βενέτης, Ιωάννου, Χιντζίδης. Ο διαιτητής κ. Τζοβάρας του συνδέσμου Φθιώτιδας δεν ήταν καλός, γιατί: α) Σφύριζε ανάποδα ενώ ήταν κοντά στις φάσεις, β) ήταν αυστηρός στις κάρτες για τον Πανσερραϊκό και επιεικής με την Κέρκυρα και γ) τα έκανε θάλασσα με τον πειθαρχικό έλεγχο.

ΦΑΣΕΙΣ

15~ Από καλή θέση σουτ του Φουρτάδο πέρασε άουτ.

23~ Σε σέντρα του Ιωαννίδη ο Φουρτάδο έπιασε ξερό σουτ κάνοντας το 1-0.

28~ Ο Αρναρέλλης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ανδρούτσο, αλλά αυτός αντέδρασε σωτήρια.

39~ Δυνατό σουτ του Φουρτάδο βγήκε μόλις άουτ.

51~ Συνδυασμός Φουρτάδο – Τριανταφυλλάκου έδωσε τη δυνατότητα στον τελευταίο να σουτάρει, όμως, ο Αραμπατζής μπλόκαρε τη μπάλα.

58~ Φάουλ εκτέλεσε ο Χιντζίδης, η μπάλα έφθασε στον Μπαλντοβαλίεφ που με πλασέ ισοφάρισε.

64~ Σε σουτ του Ζορμπά η μπάλα βρήκε το πόδι του Βοσκόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα, 1-2.

66~ Με απίθανη απόκρουση ο Ανδρούτσος απέτρεψε το 1-3 σε σουτ Ανδρεόπουλου.

92~ Σύγχυση στα καρέ της Κέρκυρας και ο Τριανταφυλλάκος με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλέκος Βοσνιάδης (προπονητής Κέρκυρας): «Στο τελευταίο λεπτό δεχθήκαμε γκολ. Δεν διαφυλάξαμε το προβάδισμα. Είχαμε άγχος και χάσαμε δυο βαθμούς. Είχαμε πολλούς παίκτες στη μικρή περιοχή. Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό που είχε πάθος. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος».

Νικηφόρος Κάκογλου: «Συγχαρητήρια στους παίκτες που τα έδωσαν όλα. Οι καλές εμφανίσεις έχουν σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να ξαναγυρίσει στο γήπεδο. Είχαμε κατοχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και καταφέραμε να κάνουμε το 2-2 στο 92~.

Η συμπαράσταση του κόσμου, μάς είναι απαραίτητη. Κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Εχουμε πετύχει θετικά αποτελέσματα και βελτιώνουμε τη θέση μας στη βαθμολογία».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Μαρ. 2016 - 10:44