Ο Παναθηναϊκός AKTOR περιμένει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα

Τον πάντα υπολογίσιμο Ερυθρό Αστέρα υποδέχεται ο Παναθηναϊκός AKTOR, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (28/12, 21:15, Novasports Prime), για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, που είναι η τελευταία του πρώτου γύρου.

Τα «πράσινα» εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και μερικές ημέρες, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ με τρεις σερί νίκες και μάλιστα όλες εκτός έδρας. Μετά, λοιπόν, τη νικηφόρα περιοδεία σε Λιόν και Μονακό, το «τριφύλλι» έφυγε με τη νίκη από το Μιλάνο, επικρατώντας 76-68 της Αρμάνι. Έτσι, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού AKTOR είναι στο 9-7, που τον διατηρεί γερά στην πρώτη δεκάδα. Τώρα, περιμένει στο «σπίτι» του τον… παλιόφιλο Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά και τους Γιάννη Σφαιρόπουλο, Μίλος Τεόντοσιτς και Τζόελ Μπολομπόι, οι οποίοι ήταν κάποτε στο… στρατόπεδο του Ολυμπιακού, σε διαφορετική εποχή ο καθένας. Επίσης, ιδιαίτερο ματς και για τους Λούκα Βιλντόσα και Ματίας Λεσόρ, καθώς αμφότεροι φόρεσαν στο παρελθόν τα ερυθρόλευκα της ομάδας του Βελιγραδίου.

Από ‘κει και πέρα, οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν και στο ελληνικό πρωτάθλημα την καλή τους κατάσταση, καθώς έρχονται από τη νίκη (69-54) στην Πάτρα επί του Προμηθέα, για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ωστόσο, ο Εργκίν Αταμάν έχει έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα. Εκείνος αφορά στον Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αποχώρησε με τραυματισμό στη μέση από το ματς του Μιλάνου και η συμμετοχή του απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου είναι αμφίβολη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή του. Εκτός θα είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στις αρχές του νέου έτους.

Στον αντίποδα, ο Ερυθρός Αστέρας πάει με καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί, την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε 98-92 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην ουδέτερη «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου, χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP της αγωνιστικής. Παρ’ όλα αυτά, η μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση δεν κρίνεται ικανοποιητική, καθώς είναι στο μέτριο 6-10.

Στην ίδια… ταχύτητα έπαιξε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στο ματς της Αδριατικής λίγκας, όπου συνέτριψε 89-67 την Σπλιτ. Στο μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες η ομάδα της Σερβίας έκανε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αφού αποχώρησε ο Σαμπάζ Νέιπιερ για την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ αποδεσμεύτηκε ο άλλοτε «πράσινος», Όγκνιεν Κούζμιτς. Παράλληλα, ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε τη διακοπή του δανεισμού του σούπερ ταλαντούχου 18χρονου γκαρντ, Νίκολα Τόπιτς, από τη Μέγκα Μπάσκετ. Ο νεαρός συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά παραμένει άγνωστο εάν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 28 Δεκ. 2023 - 12:05