Ο Παναθηναϊκός AKTOR δοκιμάζεται στο Πριγκιπάτο του… Μάικ Τζέιμς

Με μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή ξεκινάει ο Παναθηναϊκός AKTOR τη διαβολοεβδομάδα της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη Μονακό (20/12, 20:00, Novasports Prime) στο «Γκαστόν Μεντεσάν» του Πριγκιπάτου, για τη 15η αγωνιστική.

Μετά το «διπλό» (89-81) στη Λιόν απέναντι στη Βιλερμπάν, το «τριφύλλι» θέλει να πετύχει τη δεύτερη σερί του νίκη στη διοργάνωση, ώστε να δώσει ξανά θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του, το οποίο αυτή την στιγμή είναι στο 7-7. Από την άλλη, η Μονακό έρχεται από την ήττα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, η οποία τη νίκησε 86-74, στο ντεμπούτο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο. Πάντως, βαθμολογικά οι Μονεγάσκοι αυτή την στιγμή είναι στην πρώτη εξάδα με 8-6.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήγε σχεδόν ξεκούραστος στο Πριγκιπάτο. Κι αυτό γιατί, το σαββατοκύριακο δεν είχε υποχρεώσεις για τη Stoiximan Basket League, λόγω της διεξαγωγής του All Star Game στην Καρδίτσα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν μόνο τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος χρειάζεται ακόμη μερικές εβδομάδες, για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα στον αχίλλειο, το τελευταίο διάστημα, προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη και τέθηκε στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν.

Από την άλλη, η Μονακό έδειξε άμεσα σημάδια… ανάκαμψης μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Σ’ αυτό βοήθησε πολύ το ματς πρωταθλήματος με τη Ροάν. Με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, η ομάδα του Πριγκιπάτου επικράτησε με το εντυπωσιακό 116-73. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκτός το τελευταίο διάστημα για τους Μονεγάσκους είναι ο Τζόρνταν Λόιντ και η συμμετοχή του απέναντι στους «πράσινους» είναι αμφίβολη.

Τέλος, η παρουσία της Μονακό στην Ευρωλίγκα είναι βραχύβια. Συνεπώς με τον Παναθηναϊκό AKTOR έχουν αναμετρηθεί μόλις τέσσερις φορές στην ιστορία τους. Ωστόσο, το… παράδοξο για το «τριφύλλι» είναι ότι δεν έχει νικήσει ποτέ την ομάδα του Πριγκιπάτου, μετρώντας τέσσερις ήττες στις ισάριθμες συναντήσεις τους!

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 20 Δεκ. 2023 - 11:10