Ο «χρησμός» του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

Ανακοίνωση που περισσότερο θυμίζει «χρησμό» για να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2018.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει πως η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του Οκτωβρίου.

Ο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Υπέγραψε το Ελεγκτικό

Η πολυαναμενόμενη υπογραφή του Ελεγκτικού Συμβουλίου στην σύμβαση με την τράπεζα Πειραιώς τέθηκε το πρωΐ της Πέμπτης και έτσι εναπόκειται, πλέον, στον ΟΠΕΚΕΠΕ αν θα πιστώσει τους λογαριασμούς των δικαιούχων με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, όπως, τουλάχιστον, διαβεβαίωναν τα στελέχη του μέχρι χθες.

Εφόσον, λοιπόν, όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα στοιχεία με τις πληρωμές θα βρίσκονται στην τράπεζα Πειραιώς την Παρασκευή και οι παραγωγοί θα αρχίσουν να βλέπου να χρήματα που δικαιούνται στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και τα γκισέ της τράπεζας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Στις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν δεν θα συμπεριλαμβάνεται το πρασίνισµα και κατά πάσα πιθανότητα τα επιπλέον δικαιώµατα σε νέους αγρότες κάτω των 40 ετών, οι οποίοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους από το 2013 και μετά, καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση µε το ποσοστό της ενίσχυσης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 18 Οκτ. 2018 - 14:52