Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Σερρών: Άμεση στήριξη του νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Σερρών της ΑΔΕΔΥ ζητάει την άμεση στήριξη των υγειονομικών. Αναγκαίος κρίνεται, σε ανακοίνωσή του, ο χαρακτηρισμός του νοσοκομείου Σερρών ως νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό. Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει η ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών, σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ εκφράζεται ευγνωμοσύνη προς το δυναμικό του για την άοκνη προσπάθειά που καταβάλλει, προκειμένου να  ανταποκριθεί στις υψηλές ανάγκες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η χώρα μας, όπως και το σύνολο σχεδόν του πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δίχως προηγούμενο οδυνηρή πραγματικότητα, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όπου απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας, δοκιμάζεται η αντοχή της κοινωνίας μας καθώς και του εθνικού συστήματος υγείας.

            Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, αγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίοι  με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ξεπερνώντας ακόμα και τις φυσικές τους δυνάμεις και με κίνδυνο της υγείας της δικής τους και των οικογενειών τους, προσφέρουν στον συνάνθρωπο μέσα σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας που ήταν και είναι υποβαθμισμένο, θύμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων που με πρόσχημα την κρίση υποστελέχωσαν και υποχρηματοδότησαν τις δημόσιες δομές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ως Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, εκφράζοντας το σύνολο των Δ.Υ. της Π.Ε. Σερρών απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος μάχονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας. Εκφράζουμε την αυτονόητη και δεδομένη αλληλεγγύη μας απέναντί τους. Συντασσόμαστε με τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία και καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της ικανοποίησής τους (με μόνιμους διορισμούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ, με τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ σύμφωνα με τα πρότυπα και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κλπ.).

Η υπαγωγή της Π.Ε. Σερρών σε «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού που συνεπάγεται αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τα περισσότερα από τα οποία πρέπει να νοσηλευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς τα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει στα όριά τους καθιστούν επιτακτική την ανάγκη στήριξής του με κάθε τρόπο. Άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών πρέπει να χαρακτηριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς και μαζί με τα ΚΥ καθώς η διασπορά του ιού είναι μεγάλη σε όλη την ΠΕ Σερρών να ενισχυθεί με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • άμεση κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων
  • μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο Νοσοκομείο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • τακτικά τεστ σε όλο το Υγειονομικό, Εκπαιδευτικό και λοιπό  προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

Για  την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Σερρών.

               Ο                                                                  Ο

         Πρόεδρος                                                        Γ. Γραμματέας

          Στρίκας Κωνσταντίνος                                        Σταματούρος Σταύρος»

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 31 Οκτ. 2020 - 13:08