Νέα πρόταση από τη Δημοτική Αρχή Σερρών για να ανοίξει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό της πίστας του αυτοκινητοδρομίου

Με ανασκευασμένη πρόταση, που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης 16 Μαΐου, επιχειρεί η Δημοτική Αρχή των Σερρών, να «προσπεράσει» το «τροχοπέδη» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έστειλες στα «πιτς», την προηγούμενη απόφαση για την εκτέλεση έργων αναβάθμισης στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Η νέα πρόταση αλλάζει το καθεστώς παραχώρησης του αυτοκινητοδρομίου στην ανώνυμη εταιρία που το διαχειρίζεται και στην οποία είναι μέτοχος και ο Δήμος Σερρών. Δεν θα ισχύει η δωρεάν παραχώρηση, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα αλλά η ανώνυμη εταιρία θα κληθεί να καταβάλει αντίτιμο για κάθε αγώνα που θα φιλοξενείται στην πίστα αλλά και να καταβάλει ποσοστό επί του τζίρου που θα παρουσιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να «θεραπευτεί» το σημείο στο οποίο παρουσιάστηκε η «εμπλοκή» και δεν είναι άλλο από τη δωρεάν παραχώρηση.

Σε δηλώσεις του στην «Π» ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης υποστήριξε ότι αποτελεί ντροπή να τίθενται εμπόδια στον εκσυγχρονισμό του αυτοκινητοδρομίου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που διαφημίζει την περιοχή, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Η κακία έχει περισσέψει» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 7μ.μ. στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής:

-Ανάκληση της αρ. 163/2016 Α.Δ.Σ. και απ’ ευθείας εκμίσθωση χώρων στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. ΟΤΑ», στα πλαίσια της παρ. 3 του άρθρου 192 του Ν. 3463/2006. Εισηγητής: Ο κ. Δήμαρχος

-Έγκριση υποβολής προτάσεων:

α) Εκτεταμένες παρεμβάσεις σχολικών κτηρίων  προς  άρση  επικινδυνότητας στο Δήμο Σερρών  και β) Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών

χαρών στο Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ¨ (Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης Δήμων του  Υπουργείου  Εσωτερικών)  στον  άξονα  προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες                          των Δήμων».  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.

-Έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων στον Δήμο Σερρών, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, Άξονας προτεραιότητας ¨Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς¨.                        

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.

-Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών του τμήματος οικ. έργων, έργων οδοποιίας, υδραυλικών έργων και υπηρεσιών.                

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Καδής Γ.

-Έγκριση των υπ’ αριθμ. 106 και 107/2018 αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.        

Εισηγητής: Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χατζημαργαρίτης Μ.  

-Ορισμός ελεγκτών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο έτους 2017 στη ΔΗ.Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ορκωτών ελεγκτών για το έτος 2017 στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.                                

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Χαρίτος Χ.

-Έγκριση παροχής πληρεξουσιότητας στον Δήμαρχο Σερρών για υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης.                                    

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Χαρίτος Χ.   

-Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού έτους 2017 των κληροδοτημά-των:

α) Αποστολίδη Ιωάννη   και β) Μητσάκου - Εμφιετζόγλου Κατίνας χας Λυκούργου.    

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ. 

-Έγκριση έκθεσης εσόδων - εξόδων Α΄ τριμήνου 2018 για τον έλεγχο υλοποίησης - εκτέλεσης του προϋπολογισμού έτους 2018.                                   

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Χαρίτος Χ.   

-Έγκριση υλοποίησης της πράξης: «Αγροτικές κοινότητες μηδενικής παραγωγής αποβλήτων και ενεργειακής απόδοσης στη διασυνοριακή  περιοχή», στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020. 

Εισηγητής: Ο εντεταλμένος Δημ.Σύμβουλος κ. Καρπουχτσής Κ.

-Έγκριση 2ης τροποποίησης της αριθμ. 936/2017 ΑΔΣ ¨Έγκριση ετήσιου προγράμματος πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων Δήμου Σερρών, για το έτος 2018¨. 

Εισηγητής: Ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Τερζής Β.  

-Γνωμοδότηση για τον καθορισμό ημερήσιου τέλους λαϊκών αγορών του Δήμου Σερρών. 

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης Χ.   

-Έγκριση απαλλαγής μέρους οφειλής δαπάνης ταφής, της κ. Ασλανίδου Κυπαρισσίας.                                                                                                                              

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ.

-Έγκριση διενέργειας προμήθειας ενός καινούριου φορτηγού εξοπλισμένου με υδραυλικό γερανό και υδραυλική αρπάγη τύπου αχιβάδας και ενός ημιφορτηγού 4Χ4 διπλοκάμπινου αυτοκινήτου.                                                                                                                               

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χράπας Π.  

-Αναμορφώσεις πιστώσεων εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.                                        

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ. 

-Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2018 για την προμήθεια ειδών τεχνολογίας – πληροφορικής και φωτοτυπικών πολυμηχανημάτων για τις ανάγκες του Δήμου Σερρών έτους 2018.                                          

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ.  

-Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2018 για την υπηρεσία ¨Συντήρηση παιδικών χαρών Δήμου Σερρών έτους 2018¨.                                           

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Έγκριση εκμίσθωσης δια δημοπρασίας τμημάτων των υπ’ αριθμ. 1320, 1574γ αγροτεμαχίων του αγροκτήματος Λευκώνα και 47, 48 και 50 αγροτεμαχίων του αγροκτήματος Καπετανουδίου του Δήμου Σερρών.                                          

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ.  

-Έγκριση εκμίσθωσης δια δημοπρασίας του υπ’ αριθμ. 6553α αγροτεμαχίου του αγροκτήματος Σερρών.                                           

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ. 

-Έγκριση εκμίσθωσης δια δημοπρασίας τμήματος του ¨Λάκος Μονόσπιτα¨ (ανάριθμο) του αγροκτήματος Επταμύλων.                                           

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ.  

-Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτου στον 1ο όροφο εμβαδού 15,13 τ.μ. επί της οδού Αν. Δημητρίου 10, κληροδοτήματος ¨Ι. Αποστολίδη¨.                                          

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ. 

-Έγκριση παράτασης μίσθωσης ισογείου καταστήματος εμβαδού 17,48 τ.μ. επί της οδού Αν. Δημητρίου 10, κληροδοτήματος ¨Ι. Αποστολίδη¨.                                          

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ. 

-Σχετικά με την τοποθέτηση δώδεκα (12) συνολικά καμπινών του ΟΤΕ στην πόλη των Σερρών, σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 20 του Ν. 4067/2012.    

Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

-Σχετικά με παραχώρηση του πεζόδρομου της οδού Κων. Καραμανλή:    α) στη λέσχη αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας Σερρών «ΛΑΜΣ» και β) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας και  στην  ΔΡΑSSIS – RACING CLUB.  Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης Χ.    

-Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων: α) Επέκταση πλακοσκεπούς οχετού στον οικισμό Αγ. Ιωάννη  και  β) Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Σερρών έτους 2015. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Γκότσης Η.  

-Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 321/2018 Α.Δ.Σ. και έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής υπηρεσίας για την εξαγωγή, επισκευή, τοποθέτηση ανταλλακτικών, τις κατάλληλες ρυθμίσεις και την επανατοποθέτηση κιβωτίου ταχυτήτων απορριμματοφόρου οχήματος της Δ/νσης καθαριότητας του Δήμου Σερρών. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ  Καδής Γ.   

-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών. Εισηγητές: Οι κ.κ. Χαρίτος Χ., Γρηγοριάδης Χ., Δούκας, Γ., Καρπουχτσής Κ., Χράπας Π.                

-Έγκριση είσπραξης αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων από Προνοιακό Επίδομα.    Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Μερετούδης Δ.  

-Έγκριση διαγραφής οφειλετών από βεβαιωτικούς καταλόγους. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Χαρίτος Χ.   

-Έγκριση διαγραφής χρηματικών καταλόγων. Εισηγητής: Ο αντιδήμαρχος κ. Γκότσης Η.   

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 14 Μάιος. 2018 - 13:26