Νέα διοίκηση στην Εύξεινο Λέσχη Σερρών

Νέα διοίκηση αναδείχθηκε σ’ έναν από τους πιο ιστορικούς πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής των Σερρών. Μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γεωργιάδου Αικατερίνη του Τιμοθέου (ομόφωνα).

Αντιπρόεδρος: Κοχλιαρίδου Μαρία του Κων/νου (ομόφωνα).

 Γεν. Γραμματέας: Καλαϊτζίδου Δέσποινα του Χαραλάμπους (ομόφωνα).

Ταμίας: Κωνσταντινίδης Βασίλειος του Γρηγορίου (ομόφωνα).

Έφορος Δημοσίων σχέσεων: Τακουρίδης Δημήτριος του Νικολάου (ομόφωνα).

Έφορος Βιβλιοθήκης: Μελεγγίδης Κυριάκος του Ματθαίου (ομόφωνα).

Έφορος Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων-χορωδίας: Καντζόγλου Χαρίκλεια του Ανδρέα (ομόφωνα).

Έφοροι χορευτικών και Λαογραφικών εκδηλώσεων: Βασιλειάδης Θεοφάνης και Μακρίδου Ιωάννα-Θηρεσία του Γεωργίου (ομόφωνα).

Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος του Λαζάρου, Καπουτζίδης Δημήτριος του Αβραάμ και Τακουρίδης Νικόλαος του Μωυσή.

Σε ανακοίνωσή της, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της. «Το νέο διοικητικό συμβούλιο υπόσχεται να αξιοποιήσει όλες τις εμπειρίες από τις προηγηθείσες ηγεσίες της Λέσχης τόσο σε επίπεδο ανθρώπινο όσο και σε πολιτιστικό. Πράγματι τα διδάγματα είναι  πολλά, αλλά και οι προκλήσεις ιδιαίτερα εποικοδομητικές».

Οι πρώτες απόπειρες ιδρύσεως του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σερρών έγιναν το 1928 με τις πρώτες αφίξεις των προσφύγων στην πόλη των Σερρών. Έτσι μετά από μύριες αντιξιοότητες για πρώτη φορά κατά τα έτη 1948-49 ιδρύεται στην πόλη των Σερρών ο Σύλλογος Ποντίων και Καυκάσιων Ν. Σερρών «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» με πρωτεργάτες τους Αβραάμ Πολυχρονιάδη δικηγόρο και πρώην βουλευτή, Σάββα Ιωακειμίδη καθηγητή και άλλους. Το 1956 συγκαλείται Γενική Συνέλευση των Ποντίων Σερραίων που ενεργεί και αναγνωρίζει δικαστικώς τον Σύλλογο με την επωνυμία Σύλλογος Ποντίων Νομού Σερρών «Εύξεινος Λέσχη» με πρόεδρο τον Ορέστη Ιωακειμίδη έως το 1962.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 05 Φεβ. 2019 - 17:35