Να κλείσουν το 2023 με θετικό ρεκόρ οι «ερυθρόλευκοι»

Φινάλε πρώτου γύρο στο Βερολίνο θα κάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Άλμπα (29/12, 21:00, Novasports Prime), για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στη «Mercedes-Benz Arena», που θα φιλοξενήσει το φετινό Final Four, οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να κλείσουν το 2023 με θετικό ρεκόρ, αφού αυτή την στιγμή βρίσκονται στο 8-8. Από την άλλη, οι Γερμανοί απέχουν αρκετά από τη ζώνη των playoffs, αφού είναι προτελευταίοι με ρεκόρ 3-13. Πολύ ιδιαίτερο ματς για τον πλέον… ερυθρόλευκο Λουκ Σίκμα, καθώς επιστρέφει στο μέρος που ήταν το σπίτι του τα προηγούμενα έξι χρόνια (2017-23).

Την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε τη Γαλλία και τη Λιόν, για το ματς με τη Βιλερμπάν. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία πειστική εμφάνιση και κυριαρχώντας απέναντι στην ASVEL, επικράτησαν με το άνετο 85-73. Στην ίδια… ταχύτητα έπαιξε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και στο ματς της Stoiximan Basket League κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο νίκησε εύκολα 84-65.

Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Πειραιώτες ταξίδεψαν πλήρεις στο Βερολίνο. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστούν οι Μουσταφά Φαλ και Αϊζάια Κάναν, οι οποίοι πήραν «ανάσες» στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος για τελευταία φορά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, καθώς επίσης και οι Τζορτζ Πάπας και Γιώργος Τανούλης.

Στον αντίποδα, η Άλμπα είναι ξεκούραστη, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα μέσα στο σαββατοκύριακο. Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν αυτό για την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όπου γνώρισε την ήττα 91-82 μέσα στο γήπεδό της από τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, το σύνολο του Ισραέλ Γκονθάλεθ ποντάρει πολλά στην έδρα του, καθώς εκεί έχει πάρει τις τρεις νίκες που έχει φέτος στη διοργάνωση και συγκεκριμένα απέναντι σε Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις και την πιο… μεγάλη μέχρι στιγμής κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σημαντικά προβλήματα δεν έχουν οι Γερμανοί και αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία), Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο) και Κρίσταπς Κονσταντίνοφς (Λετονία).

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 29 Δεκ. 2023 - 11:18