Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή για την 43η επέτειο ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ(Βίντεο)

Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την ιστορική στιγμή που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε ο πολιτικός που οραματίσθηκε και εργάσθηκε για την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τα λόγια του Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν στην τελετή έρχονται να επισφραγίσουν τη σημασία της ημέρας εκείνης: «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν θα ήταν Ευρώπη (…) η Ευρώπη ξαναβρίσκει την Ευρώπη».

Στις 28 Μαΐου 1979, η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, το οποίο καθόρισε την κοινωνική – οικονομική – πολιτική πορεία της τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι και σήμερα.

Ο σημερινός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή τη σημερινή επέτειο επισήμανε ότι   «για τις νεώτερες γενιές αυτό που έχει σημασία είναι να αντιληφθούμε, σε όλη αυτή τη διαδρομή των 40 και πλέον ετών, πού θα ήταν η Ελλάδα αν δεν ήταν στην Ευρώπη. Πώς θα μπορούσαμε να είχαμε υλοποιήσει όλα αυτά τα πολύ σημαντικά έργα και κοινωνικές δράσεις;».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως παρά τις παλινωδίες που υπήρξαν στο παρελθόν και τις κρίσεις που ξέσπασαν η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λεγόμενης Δυτικής Συμμαχίας.

Η σημαντική αυτή και γεμάτη συμβολισμούς ημέρα, υπογράμμισε, επιβεβαιώνει ότι η   Ελλάδα πλέον πρωταγωνιστεί και είναι στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούμε με αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον, αφήνοντας πίσω τον χειρότερό μας εαυτό.

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 28 Μάιος. 2022 - 20:13