Μετεγραφή φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών κόντα στον τόπο διαμονής τους ζητούν 17 βουλευτές

Συνυπογράφει ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης

 Δεκαεπτά βουλευτές με τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν να δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών να μετεγγγραφούν στο πλησιέστερο πανεπιστήμιο από τον τόπο διαμονής των γονιών τους, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν στο παρελθόν. 
Παράλληλα δε, με την εξαίρεσή τους από το 15% των μεταγραφόμενων βάσει των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, ευεργετείται και ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών από οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την τροπολογία είναι και ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Πρόκειται για τροπολογία που, ενώ η εφαρμογή της δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα συντελέσει μεσοπρόθεσμα – ως κίνητρο – και στην αντιμετώπιση του εκρηκτικού δημογραφικού προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία-σοκ του 2023 που καταγράφουν τον μικρότερο αριθμό γεννήσεων από το 1932 – δηλαδή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα!
Ζητείται η τροπολογία να γίνει αποδεκτή και να συμπεριληφθεί σε προσεχές σχετικό Νομοσχέδιο και να έχει αναδρομική ισχύ.
Οι βουλευτές που την συνυπογράφουν υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνησή  έχει έμπρακτα αποδείξει την κοινωνική ευαισθησία της έχοντας αποδεχθεί προγενέστερη τροπολογία, με την οποία επιλύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δίνοντας τη δυνατότητα επανένωσής τους στην ίδια εστία λόγω συνυπηρέτησης γονέων υπαλλήλων και ταυτόχρονα και βαθιά ανάσα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό..

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 08 Φεβ. 2024 - 09:58