Μείωση των εξόδων της ΕΒΖ και μεταβίβαση σε ιδιώτες προτείνει ο κ. Χρ. Μέγκλας

Δεν αρκεί απλά να φωνάζουμε να μην κλείσει η ΕΒΖ, για να κερδίζουν κάποιοι αλλά θα πρέπει να έχουμε μια βιομηχανία που θα παράγει και θα πληρώνει εγκαίρως τους παραγωγούς, δήλωσε, με έμφαση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας, στην τοποθέτησή του, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοκαλλιεργητές του νομού μας.

Ο κ. Μέγκλας παρουσίασε επικαλούμενος οικονομικά στοιχεία τη λανθασμένη, όπως ανέφερε, διαχείριση από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου πάνω στο ζήτημα της ΕΒΖ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν κατά την περσινή περίοδο ουσιαστικά δεν «έπιασαν τόπο» και δεν έδωσαν ουσιώδη λύση στο πρόβλημα της βιομηχανίας, αφού το έτος 2015 ζημιώθηκε ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ και χρειάζονται αμέσως κι άλλα χρήματα για τη λειτουργία της.

     Καυτηρίασε, επίσης, την πολιτική που ακολουθείται υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καταναλώνονται 320.000 τόνοι ζάχαρης τη στιγμή που στη χώρα μας καλλιεργούνται στρέμματα για 45.000 τόνους παραγωγής ζάχαρης με αποτέλεσμα τις αλόγιστες εισαγωγές και προσέθεσε ότι «οι τευτλοκαλλιεργητές δικαίως ανησυχούν, διότι κανείς από την Πολιτεία δεν τους ενθαρρύνει να καλλιεργήσουν αλλά ούτε και πληρώνονται εγκαίρως».

   Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών επανέλαβε την άποψη να δοθεί το ταχύτερο η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε ιδιώτες, υπενθύμισε τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει  (11/07/2014) για ανάληψη της λειτουργίας του Εργοστασίου των Σερρών (μεμονωμένα) και ολοκλήρωσε τη σκέψη του προτείνοντας τη λήψη άμεσων δράσεων, πρωτοβουλιών και αποφάσεων για τη μείωση των εξόδων και μεταβίβασης της ΕΒΖ σε ιδιώτες έως το καλοκαίρι του 2016 πριν να είναι πολύ αργά.

«Είναι άδικο οι αγρότες να παραμένουν απλήρωτοι και οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν κάθε χρόνο τις ελλειμματικές λειτουργίες της ΕΒΖ».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 12 Απρ. 2016 - 12:15