Αν. Μεγαλομύστακας: Κωφεύει η κυβέρνηση για την επανόρθωση των μισθών των πανεπιστημιακών

Την οριοθέτηση ενός νέου μισθολογίου το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ρόλο και την προσφορά των πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους, ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών, ο Σερραίος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Αν. Μεγαλομύστακας.

Σε κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνει τα εξής:

«Στις 7 και 8 Μαρτίου οι πανεπιστημιακοί καθηγητές όλης της χώρας προχώρησαν σε 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις απολαβές τους, κατάσταση την οποία επιχειρεί να παγιώσει πλέον το νέο «ειδικό» μισθολόγιο που τέθηκε σε εφαρμογή. Μάλιστα, οι σύλλογοι χαρακτήρισαν την απεργία προειδοποιητική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Το θέμα των περικοπών στους μισθούς των πανεπιστημιακών καθηγητών επεσήμανα με την υπ’ αρ. Πρωτ. 726/26-10-2016 ερώτησή μου, που κατέθεσα στη Βουλή και η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ από το αρμόδιο Υπουργείο. Για το λόγο αυτό προέβην σε επανακατάθεση αυτής στις 27-11-2017 με αρ. Πρωτ.1583, προκειμένου να τονίσω την αναγκαιότητα επανόρθωσης της δημιουργηθείσας κατάστασης και αποκατάστασης των μισθών των πανεπιστημιακών καθηγητών, τη στιγμή μάλιστα που το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί εδώ και τρία χρόνια με τις αποφάσεις του, που δικαιώνουν τους προσφεύγοντες καθηγητές, για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.  

Δυστυχώς, επ’ αφορμή των τεκταινόμενων, διαπιστώνεται ότι η Κυβέρνηση κωφεύει, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως απάντηση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου για το φλέγον αυτό ζήτημα, και φυσικά καμία λύση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν «κλάδο» δυσαρεστημένο, αδικημένο, που ζητά το αυτονόητο, ήτοι τη διαμόρφωση ενός μισθολογίου σε αξιοπρεπές για το λειτούργημά του επίπεδο, οι κινητοποιήσεις και οι ενέργειες του οποίου θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και θα πλήξουν κατά τι περισσότερο τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας. 

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Προτίθεστε να εφαρμόσετε τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. αναφορικά με τις αμοιβές των πανεπιστημιακών καθηγητών;
  • Προτίθεστε να προβείτε στην οριοθέτηση ενός νέου μισθολογίου το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ρόλο και την προσφορά των πανεπιστημιακών στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους;»
     
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Μαρ. 2018 - 18:02