Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις στην Τερπνή για την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στην Τερπνή. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το τριήμερο 12,13 και 14 Απριλίου στον χώρο της παλαίστρας, κοντά στο εορταζόμενο εξωκκλήσι, στην περιοχή «Πλατανούδια», παρουσία πλήθους κόσμου που στήριξε το έργο της Επιτροπής Πανηγύρεως και «αγκάλιασε» με την παρουσία του όλες τις δράσεις. 
Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι και αμέσως μετά, ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στο χώρο της παλαίστρας. Εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα από το Σύλλογο Διακρατικών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Σοχού, το Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής. Οι κερκίδες ήταν γεμάτες από κόσμο, όπως και ο χώρος μέσα στην παλαίστρα, ενώ με το πέρας των εμφανίσεων, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με δωρεάν ποτό και φαγητό, με νταούλια και ζουρνάδες. Σημειώνεται πως το βράδυ της παραμονής διανεμήθηκαν 1.200 μερίδες φαγητού στο χώρο της παλαίστρας και στις κερκίδες.
Ανήμερα της εορτής, το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι και ακολούθησε η διεξαγωγή των αγωνισμάτων (ποδηλατοδρομία, τρέξιμο, άλμα εις μήκος, λιθοβολία) στα οποία συμμετείχαν 90 παιδιά και νέοι.
Το απόγευμα, στην παλαίστρα, ακολούθησε το αγώνισμα της πάλης που, παραδοσιακά, αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων με εκατοντάδες θεατές να περιμένουν την ανάδειξη του νικητή. Συμμετείχαν 40 παλαιστές και ο τελευταίος αγώνας διεξήχθη μεταξύ του Ηλία Κύδρου και του Ιμπίς Νιαζή από την Κομοτηνή, με νικητή τον δεύτερο.
Τα λαχεία που κληρώθηκαν και δίνουν τα μεγάλα δώρα είναι:
7650: Μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας 
7547: Ένα αλυσοπρίονο STΙHL MS 170
3463: Ένα ποδήλατο ORIENT 26’’
Η Επιτροπή Πανηγύρεως εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους:
Καραμανώλη Βασίλη
Βιομηχανία FIBRAN
Αφοι Δρουμπλή
Κωνσταντίνα Γκαζέπη
Θεόδωρο Κοντό
Αλέξανδρο Δεμερτζή
ΜΕΚ ΜΕΤΑΛ
Στέλλα Κουφοπούλου – Παπίκα (Ιατρό Καρδιολόγο)
Δημοτική Αρχή Βισαλτίας
Μιχάλη Τσερβίστα (Πρόεδρο ΔΕΥΑΒ)
Αρτοποιείο Τουλάκη
Ζαχαροπλαστείο Ιωάννη Αγγελάκη.
Ευχαριστεί επίσης, εκτός από τους χορηγούς, τους αρωγούς και τους επισκέπτες που συνεισέφεραν με τη συνδρομή και με την παρουσία τους στην επιτυχή υλοποίηση του εορταστικού τριημέρου για την Ζωοδόχο Πηγή στην Κοινότητα της Τερπνής. Ευχόμαστε «και του χρόνου με υγεία!».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 20 Απρ. 2018 - 11:55