Με επική ανατροπή πήρε τον πρώτο "τελικό"

Η μαγική εμφάνιση στο β' μέρος, οδήγησε την Εθνική στην νίκη (83-74) επί της Νέας Ζηλανδίας και στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ασύλληπτος Παπαπέτρου με ρεκόρ καριέρας, απίθανος Λαρεντζάκης, Λιθουανία και Μαυροβούνιο οι αντίπαλοι για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτό το ματς, δεν γινόταν να μην εξελιχθεί σε μάχη, σε μπασκετικό πόλεμο. Αυτό το ματς, πήγε ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία έδωσαν μία εντυπωσιακή παράσταση στη Mall of Asia Arena, μια παράσταση που δεν είχε πολύ θέαμα, είχε όμως ασύλληπτο φιζικάλιτι για σαράντα λεπτά. Στο τέλος αυτοί που στάθηκαν όρθιοι ήταν οι Έλληνες, που πήραν την νίκη με 83-74για να συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 όπου θα αντιμετωπίσουν Λιθουανία και Μαυροβούνιο.

Ο μαγικός Ιωάννης Παπαπέτρου με ρεκόρ καριέρας στην Εθνική κι ο κίλερ Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκαναν πράγματα και θαύματα, για να γυρίσει η Ελλάδα από το -15 και με μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, να κατασπαράξει τους μαχητικούς, ανταγωνιστικούς, σκληρούς, αλλά όχι ισάξια ταλαντούχους Νεοζηλανδούς που θα προχωρήσουν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Η αστοχία στο δίποντο πλήγωσε σημαντικά την Εθνική, όμως τα λίγα λάθη, σε συνδυασμό με τα πολλά των Tall Blacks, έκαναν τη διαφορά.

Η «επίσημη αγαπημένη» με ρεκόρ 2-1 στην Α΄ φάση, θα τοποθετηθεί, μαζί με τις ΗΠΑ, στον 10ο όμιλο, με αντιπάλους την 1η και τη 2 του 4ου ομίλου, δηλαδή τις Λιθουανία και Μαυροβούνιο αντίστοιχα. Οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης στο "Top-16" και μετά τους δύο αγώνες τους στη Β΄ φάση την πρόκριση για τα νοκ άουτ ματς της φάσης των «8» εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. 

Η 3η του 3ου ομίλου Νέα Ζηλανδία (1-2) και η 4η Ιορδανία (0-3) θα αγωνιστούν για τις θέσεις κατάταξης 17-32, μετέχοντας στον 14ο όμιλο με αντιπάλους την Αίγυπτο και το Μεξικό. 

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-43, 50-54, 83-74

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 30 Αυγ. 2023 - 17:54