Μακάμπι και απουσίες λύγισαν τον Παναθηναϊκό AKTOR

Έκανε ό,τι μπορούσε αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Oι «πράσινοι» προσπάθησαν παρά τις απουσίες (Σλούκας, Βιλντόσα, Μπαλτσερόφσκι, Μαντζούκας και στην πορεία Ναν), ωστόσο τελικά ηττήθηκαν με σκορ 90-75 από τη Μακάμπι, παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Με αυτόν τον τρόπο, το «τριφύλλι» έπεσε στο 14-9 και οι Ισραηλινοί ανέβηκαν στο 13-10, κερδίζοντας και την ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε καλά στο ματς και ήταν κυρίαρχος στα πρώτα 15 λεπτά του ματς, καταφέρνοντας να παίξει καλή άμυνα και να ελέγξει τον ρυθμό. Σταδιακά, η Μακάμπι πήρε τα ηνία με τους «πράσινους» να χάνουν την επιθετική τους συγκέντρωση και την αμυντική τους συνοχή, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 55-42 υπέρ των Ισραηλινών.

Κάπου εκεί, επιστρατεύτηκαν οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, οι οποίοι έβαλαν το «τριφύλλι» ξανά στο ματς και το βοήθησαν να πλησιάσει στο καλάθι (64-62). Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά το «ντεπόζιτο» των φιλοξενούμενων ήταν άδειο και οι λύσεις τους ελάχιστες, με αποτέλεσμα την πρώτη ήττα μετά από 4 σερί νίκες.

Κορυφαίος των νικητών ήταν με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, ενώ από 14 πόντους πέτυχαν οι Μπόνζι Κόλσον, Λορέντζο Μπράουν και Τζος Νίμπο, ο τελευταίος μαζί με 12 ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους, ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους έκανε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ενώ 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ είχε ο συγκινητικός Τζέριαν Γκραντ, 13 πόντους ο Ντίνος Μήτογλου και ισάριθμους ο Κέντρικ Ναν, που είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα και δεν έπαιξε στην τελευταία μιάμιση περίοδο. Τρομερά μαχητικός και πάλι με 8 πόντους και 3 τάπες ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-36, 62-59, 90-75

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 26 Ιαν. 2024 - 10:08