Λίνα Μενδώνη: Η πινακοθήκη του Κων. Ξενάκη στις Σέρρες αποτελεί και αναπτυξιακό πόρο με τεράστια δυναμική

Αναπτυξιακό πόρο με τεράστια δυναμική για την πόλη των Σερρών και την ευρύτερη περιφέρεια χαρακτήρισε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» που εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο.

Πρόκειται, είπε, για μια τεράστια κληρονομιά που επέλεξε ο Κωνσταντίνος Ξενάκης να δωρίσει στην πόλη των Σερρών για να εκτεθούν σ’ ένα μουσείο που αναδεικνύει την ουσία, τον προβληματισμό και τα βιώματα του καλλιτέχνη.

Η κ. Μενδώνη εμφανίσθηκε να έχει γνώση των σχεδίων της Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη για τη δημιουργία του πολιτιστικού πάρκου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σημειώνοντας πως όταν ολοκληρωθεί «θα είναι μια συστάδα μουσειακών πόρων που έρχεται να συμπληρώσει το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα της πόλης των Σερρών».

Η λειτουργία της πινακοθήκης του Κωνσταντίνου Ξενάκη εντάσσει την πόλη των Σερρών, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού», στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης για την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να συνδράμει στην λειτουργία του μουσείου Ξενάκη δήλωσε πως η συνεργασία με το Δήμο Σερρών είναι διαρκής κι όποτε ο δήμαρχος κρίνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες θα είναι έτοιμη να τον ακούσει.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 16 Μάιος. 2022 - 10:12