«La Sylphide»: Ρομαντικό μπαλέτο του 19ου αιώνα σε δύο πράξεις

Το Greek Northern Ballet παρουσιάζει την παράσταση «La Sylphide», ένα ρομαντικό μπαλέτο του 19 αιώνα σε δύο πράξεις. Στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια» της πόλης μας θα δοθεί μία παράσταση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ.
Το πρωί της ημέρας του γάμου του, ένας Σκωτσέζος αγρότης που ονομάζεται James ερωτεύεται με ένα όραμα μια μαγική νεράιδα. Μία μάγισσα εμφανίζεται σε αυτόν, προβλέποντας ότι θα προδώσει την αρραβωνιαστικιά του. Αν και μαγεμένος από τη νεράιδα ο James διαφωνεί, διώχνοντας την μάγισσα.
Όλα φαίνονται καλά όταν ξεκινάει ο γάμος. Αλλά, όταν James ετοιμάζεται να βάλει το δαχτυλίδι στο δάχτυλό της αρραβωνιαστικιάς του, η όμορφη νεράιδα εμφανίζεται ξαφνικά και το αρπάζει από αυτόν. Ο James εγκαταλείπει τον γάμο του και τρέχει πίσω της. Κυνηγάει την νεράιδα στο δάσος, όπου βλέπει και πάλι την μάγισσα.
Εκείνη προσφέρει στον James ένα μαγικό κασκόλ. Του λέει ότι το μαντήλι θα δεσμεύσει τα φτερά της νεράιδας, επιτρέποντας του να την πιάσει για τον εαυτό του. Ο James είναι τόσο ερωτευμένος με την νεράιδα που θέλει να την πιάσει και να κρατήσει για πάντα.
Ο James αποφασίζει να πάρει το μαγικό κασκόλ. Της το προσφέρει και το τυλίγει γύρω από τους ώμους της συλφίδας, αλλά όταν το κάνει, τα φτερά της πέφτουν και πεθαίνει. Ο James έχει μείνει ολομόναχος, πληγωμένος. Στη συνέχεια παρακολουθεί την αρραβωνιαστικιά του να παντρεύεται τον καλύτερό του φίλο Gurn.
Χορογραφία : August Bournonville, Αθανάσιος Ρουτιανίδης
Μουσική: Herman Severin Løvenskiold.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής GNB: Αθανάσιος Ρουτιανίδης
Γενική είσοδος: 15€, Προπώληση 10€, ομαδικά εισιτήρια άνω των 20 ατόμων 8€.
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Προπώληση στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών "ΑΣΤΕΡΙΑ" από  7 Φεβρουαρίου 2018.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 08 Φεβ. 2018 - 10:20