Κρούσμα κορωνοϊού σε 8χρονο μαθητή στις Σέρρες

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε 8χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου των Σερρών. Ο νομίατρος της Π.Ε. Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Κάθε Μέρα Καλημέρα» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Κώττα, ανέφερε ότι είχαν γίνει τεστ στον 8χρονο αλλά και στον αδελφό του καθώς συνδεόταν με προηγούμενα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη αναμένεται να εφαρμοσθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και να κλείσει το τμήμα το τμήμα της Γ΄ τάξης το οποίο φοιτά ο 8χρονος για διάστημα 14 ημερών.

Στην ίδια πάντα εκπομπή ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε: “Το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό αλλά η λήψη του δείγματος πάρθηκε στις 18:00 απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου. Το παιδί τελευταία φορά που ήταν σχολείο ήταν την Παρασκευή, μεσολάβησαν δύο 24ωρα από το σχολείο μέχρι που πάρθηκε το δείγμα. Προφανώς, έαν παίρναμε το δείγμα την Παρασκευή μπορεί να ήταν αρνητικό και να μην έχουμε πρόβλημα στο σχολείο γιατί μεσολάβησαν δύο ημέρα. Παρόλα αυτά το σωστό είναι να υπάρξει αναστολή του τμήματος.”

Ο νομίατρος συνέστησε ψυχραιμία αλλά και επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Οκτ. 2020 - 11:58