Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τους πολιούχους των Σερρών Παμμεγίστους Ταξιάρχες

Φωτό αρχείου

Με την δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη αναμένεται να εορτασθεί στην Ιερά Μητρόπολή Σερρών και Νιγρίτης η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη των εφόρων και αγρύπνων φρουρών της ιστορικής πόλης και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την τοπική θρησκευτική πανήγυρη θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. ΜακάριοςΜαρωνείας και Κομοτηνής κ. ΠαντελεήμωνΣταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Στη Θεία Λειτουργία θα συμμετάσχουν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, οι τοπικοί Άρχοντες και ο πιστός λαός του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των Παμμ. Ταξιαρχών, η οποία θα εκκινήσει από του ιερού Μητροπολιτικού Ναού και θα διέλθει διά των οδών Ν. Πλαστήρα – Β. Βασιλείου – Ερμού – Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεσθεί η ακολουθία της αρτοκλασίας και θα ολοκληρωθεί επιστρέφοντας διά της οδού Κύπρου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίουημέρα μνήμης του Αγ. Νεκταρίου του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα ιερουργήσει στην πανηγυρική θ. Λειτουργία, που θα τελεσθεί στο εορτάζον ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο της πόλης των Σερρών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Νοε. 2022 - 08:59