Κολυμβητήριο: «Κάντο» όπως η Λάρισα!

Το λέμε πολλές φορές, το γνωρίζουμε αλλά είναι και γεγονός αναμφισβήτητο, ότι είμαστε ο τελευταίος νομός στην Ελλάδα και ενδεχομένως και ο τελευταίος Δήμος, αν και η νυν δημοτική αρχή προσπαθεί με μαγικές εικόνες και «πέτσινα» βραβεία να μας εμφανίσει, ότι ο δήμος Σερρών είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αναφερθώ σε ένα πολύπαθο, ταυτόχρονα και τόσο απαραίτητο έργο, όπως είναι το Ολυμπιακών διαστάσεων Κολυμβητήριο που δικαιούται ο δήμος μας, και κατ’ επέκταση όλοι οι πολίτες των Σερρών.

Όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς δήμος, περιφέρεια και υπουργείο ισχυρίζονται, ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, αν και δαπανήθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ το 2004 ενόψει της Ολυμπιάδας.

  • Όλοι οι δήμαρχοι από το 2004 και μετά, θεωρούν αδύνατη την ολοκλήρωση
  • Επίσης όλοι οι περιφερειάρχες της ίδιας περιόδου, τηρούν σιγήν ιχθύος (κορόιδα είναι;)
  • Τέλος, όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί μας διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους, ότι το κονδύλι είναι τεράστιο, οπότε μην περιμένετε άδικα.

Ω του θαύματος όμως, και δυνατότητες αλλά και λεφτά υπάρχουν, όταν είναι για άλλους δήμους. Εκτός και αν δεν βλέπω καλά, όπως είναι πολύ πιθανό να ισχυριστούν όλοι όσοι ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση του έργου, ή στην καλύτερη περίπτωση θα πουν ότι πρόκειται για μοντάζ.

«Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο – στολίδι για τη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

18/10/2017

larisa_kolimvitirio.jpg

Κ. Αγοραστός: Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών προδιαγραφών που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις

Απ. Καλογιάννης: Μεγάλη στιγμή για την πόλη και για όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή του

larisa_kolimvitirio_egainia.jpg

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, αρχικά με τη χρήση δύο διαδρομών, ανοίγει για το κοινό το κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία»

Αναγκάστηκα να παραθέσω  αυτές τις δύο φωτογραφίες από τη Λάρισα, γιατί ξέρω ότι θα ισχυριστούν όλοι οι αρμόδιοι «της βιτρίνας» και των «επιτύμβιων πλακών», ότι είναι ατυχές το παράδειγμα, ότι δεν συγκρίνονται τα δύο έργα, ότι το κάνω για προεκλογικούς λόγους κλπ. κλπ.

Για την ουσία δεν θα μιλήσει κανείς, επειδή ότι κι αν πει θα είναι εις βάρος του, αφού πρόκειται για δύο πανομοιότυπα έργα:

  • Το Κολυμβητήριο της Λάρισας ξεκίνησε το 2002 προκειμένου να είναι έτοιμο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Όμως σταμάτησε και μετά από πολλές περιπέτειες ολοκληρώθηκε φέτος, ενώ κόστισε 6 εκατ. ευρώ περίπου.
  • Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζήτησε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί.  Έτσι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια και παραδόθηκε στο Δήμο για να το λειτουργήσει.
  • Το Κολυμβητήριο Σερρών ήταν επίσης ένα έργο από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» που τότε μάλιστα έφερε και τον τίτλο: «Μεγάλα έργα για το 2004 και για πάντα»!!!
  • Το κόστος για το δικό μας έργο υπολογίζεται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Τα συμπεράσματα δικά σας και εννοείται, ότι τυχόν αντίθετη άποψη είναι ευπρόσδεκτη.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 09 Οκτ. 2018 - 09:26