«Κόκκινο» το πρώτο ντέρμπι

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι κατέκλυσαν ασφυκτικά το περασμένο Σάββατο, το κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας, ανάμεσα στις δύο ιστορικότερες ομάδες του νομού μας (Πανσερραϊκός, 1964 - Αθλητικός ‘Όμιλος Σερρών, 1975) που στήθηκαν φέτος για να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο τον έμπειρο σκόρερ του Α.Ο.Σ Γιώργο Ασημάκη και να διαχειριστούν σωστά στη συνέχεια τον αγώνα, φτάνοντας στην πολυπόθητη νίκη.

Ο Α.Ο.Σ. με τον Ασημάκη να ξεκινάει δυνατά, κατάφερε να δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στην άμυνα του Πανσερραϊκού πετυχαίνοντας 15 από τους 25 πόντους της ομάδας του, απόρροια της κακής συγκέντρωσης των «κόκκινων» στο αγωνιστικό πλάνο που καταστρώθηκε από το προπονητικό τους επιτελείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης ήταν να προηγηθεί  η ομάδα του Α.Ο.Σ. με σκορ 19-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανσερραϊκός, βελτιώνοντας την άμυνα του απέναντι στον Ασημάκη, κατάφερε να πάρει προβάδισμα 4 πόντων (39-35) με τη λήξη του πρώτου μέρους του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κόκκινοι» μπαίνοντας αποφασιστικά με καθαρότερο μυαλό και χτυπώντας στις αδυναμίες του αντιπάλου αύξησαν τη διαφορά με τον Νίκο Γεωργιανό, ο οποίος πέρα από την εξαιρετική δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, πέτυχε δύο σημαντικά τρίποντα σε καθοριστικό σημείο του αγώνα, τονώνοντας ψυχολογικά τόσο τον εαυτό του όσο και την ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Α.Ο.Σ προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 8 πόντους, αλλά τα «λιοντάρια» με σωστή διαχείριση του αγώνα πήραν το ροζ φύλλο και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Στο επιθετικό κομμάτι ξεχώρισαν από τον Πανσερραϊκό οι Βαγγέλης Σταματόπουλος (18π., 2τρ.) και Σάββας Παρχαρίδης (15π., 3τρ.), ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Νίκου Γεωργιανού στο αμυντικό κομμάτι και στον περιορισμό του σκόρερ του Α.Ο.Σ.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού Φώτης Κοκολιός δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα: «Πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους παίχτες μας και συγχαρητήρια σε όλους, αλλά και στον καθ’ ένα ξεχωριστά. Ήταν το πρώτο τοπικό ντέρμπι για τη φετινή χρονιά που μας βρήκε στο θεσμό του Κυπέλλου. Θα ακολουθήσουν και άλλα, με την έναρξη του πρωταθλήματος στις 7/10 να συναντιόμαστε ξανά με τον ΑΟΣ. Κάνουμε έκκληση προς τους φιλάθλους της ομάδας μας, αλλά και του μπάσκετ γενικότερα, να έρθουν στο γήπεδο για να δουν όμορφο θέαμα και να μας υποστηρίξουν στην προσπάθεια που κάνουμε στην κατηγορία.»

Τα δεκάλεπτα: 19-25,39-35,58-49,74-56.

Πανσερραϊκός (Κοκολιός): Αποστολίδης, Γεωργιανός 9, Γρίψιος, Ιακωβίδης 5, Κοπίλης 2, Παρχαρίδης 15(3), Πλατνάρης, Σταματόπουλος 18(2), Τσανάκας 3(1), Φραγκούλης 9(3), Χατζηανδρέου 4, Χατζηστεφάνου 9(2)

Α.Ο.Σερρών (Μπουτάκογλου): Παπαδόπουλος 6, Τερζής 6, Χορτομάρης Σ. 14 (3), Γιαννούλης 1, Ασημάκης 19 (2), Γιαβρόπουλος 7 (1), Χορτομάρης Γ. 2, Λαλιώτης, Καρακώστας, Τζουμαϊλής.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 25 Σεπ. 2017 - 13:29