Καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης για την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων

Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν η Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας. Για το έτος 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους υγροτόπους οι οποίοι βρίσκονται εντός των πόλεων ή δίπλα σε αυτές θέλοντας να τονίσει τη συνεισφορά των υγροτόπων σε ένα βιώσιμο μέλλον των πόλεων (Wetlands for a sustainable urban future).

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων προγραμμάτισε διάφορες δραστηριότητες.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου έγινε παρουσίαση-ενημέρωση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για τις αξίες των υγροτόπων με ιδιαίτερη αναφορά στον υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης.

Σήμερα, το πρωΐ, πραγματοποιείται καθαρισμός σε τμήμα του ποταμού Κερκινίτη με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κερκίνης. Στους μαθητές θα δοθούν γάντια και σακούλες για τη διευκόλυνση της δράσης.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-12:00, θα πραγματοποιηθεί  καθαρισμός σε τμήμα της ακτογραμμής της λίμνης στην περιοχή του φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος με τη συμμετοχή της Ορειβατικής Λέσχης Σερρών. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν γάντια και σακούλες για τη διευκόλυνση της δράσης. Μετά τον καθαρισμό, θα ακολουθήσει ενημέρωση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 02 Φεβ. 2018 - 11:01