Καινοτόμες δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας θα παρουσιασθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου (3ος όροφος - Π. Κωστοπούλου 2).
Την εκδήλωση οργανώνουν η η Ελληνική Εταιρεία
Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών.
Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:30 – 11:00 Προσέλευση - Εγγραφές
11:00 – 11:10 Χαιρετισμοί
11:10 – 11:30 «Η σημασία της βουβαλοτροφίας στον Νομό Σερρών», Λεωνίδας Βαρούδης
Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών
11:30 – 11:50 «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στο τομέα της ελληνικής Βουβαλοτροφίας», Δημήτριος Ρουστέμης, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης PhD του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης.
11:50 – 12:10 «Βοσκότοποι: Το σημερινό καθεστώς και η θέση της βουβαλοτροφίας»,
Θωμάς Παπαχρήστου, Tακτικός Ερευνητής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» - Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών
12:10 – 12:40 Διάλειμμα – Καφές
12:40 – 13:00 «Διαχείριση αναπαραγωγής σε βουβαλοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
13:00 – 13:20 «Η δραστηριότητα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας: Προβλήματα και προοπτικές», Τρύφωνας Γιαντσίδης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας
13:20 – 13:40 «Η μεταποίηση και εμπορία κρέατος βούβαλου ως επιχειρηματική δραστηριότητα», Ζέλιος Μπόρας, επιχειρηματίας επεξεργασίας, τυποποίησης και
συσκευασίας βουβαλίσιου κρέατος
13:40 – 14:00 Συζήτηση - Συμπεράσματα- Κλέισιμο ημερίδας