Καινοτόμες δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας

Καινοτόμες δράσεις για την αειφόρο ανάπτυξη της βουβαλοτροφίας θα παρουσιασθούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου (3ος όροφος - Π. Κωστοπούλου 2).

Την εκδήλωση οργανώνουν η η Ελληνική Εταιρεία

Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ) και το Επιμελητήριο Σερρών.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

10:30 – 11:00 Προσέλευση - Εγγραφές

11:00 – 11:10 Χαιρετισμοί

11:10 – 11:30 «Η σημασία της βουβαλοτροφίας στον Νομό Σερρών», Λεωνίδας Βαρούδης

Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σερρών

11:30 – 11:50 «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές στο τομέα της ελληνικής Βουβαλοτροφίας», Δημήτριος Ρουστέμης, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης PhD του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης.

11:50 – 12:10 «Βοσκότοποι: Το σημερινό καθεστώς και η θέση της βουβαλοτροφίας»,

Θωμάς Παπαχρήστου, Tακτικός Ερευνητής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» - Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών

12:10 – 12:40 Διάλειμμα – Καφές

12:40 – 13:00 «Διαχείριση αναπαραγωγής σε βουβαλοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

13:00 – 13:20 «Η δραστηριότητα του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας: Προβλήματα και προοπτικές», Τρύφωνας Γιαντσίδης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας

13:20 – 13:40 «Η μεταποίηση και εμπορία κρέατος βούβαλου ως επιχειρηματική δραστηριότητα», Ζέλιος Μπόρας, επιχειρηματίας επεξεργασίας, τυποποίησης και

συσκευασίας βουβαλίσιου κρέατος

13:40 – 14:00 Συζήτηση - Συμπεράσματα- Κλέισιμο ημερίδας

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 14 Ιαν. 2017 - 11:13