Η φλόγα της Μαθητιάδας στην πόλη των Σερρών

Το μήνυμα της Μαθητιάδας που φέτος είναι «Αγωνιζόμαστε μαζί» μετέφερε στην πόλη των Σερρών η φλόγα της σχολικής Ολυμπιάδας που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια στην Πρώτη.

Πραγματοποιήθηκε μια λιτή αλλά ζεστή τελετή υποδοχής με λαμπαδηδρόμους τους ίδιους τους μαθητές που μετέφεραν τη φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας ανάβοντας τον βωμό που είχε στηθεί σε ειδική εξέδρα.

Η αφή είχε πραγματοποιηθεί ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Πρώτης. Ακολούθως, η φλόγα αναχώρησε για το ταξίδι της στη Βόρεια Ελλάδα. Για πρώτη φορά διεξήχθηκε λαμπαδηδρομία και η φλόγα πέρασε τα όρια της Πρώτης και του νομού μεταφέροντας σε 40 πόλεις και χωριά από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι τη Θράκη, τα ιδεώδη της Μαθητιάδας καλώντας τους μαθητές να αγωνιστούν ««Χωρίς το φόβο της

αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στην Πρώτη η τελετή έναρξης των αγώνων, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Απριλίου.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του

Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής

Μακεδονίας, του Δήμου Αμφίπολης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στα ιδεώδη του Ολυμπισμού αλλά και στα σημαντικά μηνύματα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι που εκπέμπει η Μαθητιάδα αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο αντιπερφερειάρχης Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδης και ο δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης.

Ο συντονιστής του θεσμού της Μαθητιάδας κ. Γιώργος Γάλλος σημείωσε πως μέσα από τους αθλητικούς αγώνες διδάσκονται τα παιδιά ότι δεν πρέπει να σταματάνε να αγωνίζονται και να θέτουν στόχους στη ζωή τους.

Απάντησε και σε όσους διερωτώνται αν χρειάζεται μια τέτοια διοργάνωσε σε περίοδο κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι σε δύσκολες καταστάσεις η μιζέρια δεν αποτελεί αντίδοτο αλλά απαιτούνται μηνύματα αγωνιστικότητας που θα περάσουν ιδίως στους νέους ανθρώπους.

Στην τελετή υποδοχή συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι των Σερρών. Τέλος, η παιδική χορωδία της ΚΕΔΗΣ απέδωσε τον ύμνο της Μαθητιάδας που έχει συνθέσει ο κ. Γιώργος Ταπές.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Απρ. 2016 - 15:18