Η φλόγα της ΙΒ’ Μαθητιάδας ξεκινάει το ταξίδι της

Από 25 Μαρτίου έως 15 Απριλίου θα ταξιδέψει σε 40 πόλεις και χωριά της Μακεδονίας και της Θράκης

Η μεγάλη στιγμή για την έναρξη του ταξιδιού της φλόγας της ΙΒ’ Μαθητιάδας έφτασε. Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, η φλόγα ανάβει και αρχίζει τη μεγάλη της πορεία, σηματοδοτώντας πως βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα από το κορυφαίο εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Η αφή θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου 2016 στις 18.15, στο Αγίασμα του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Πρώτης Σερρών. Από εκεί μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου θα την μεταφέρουν στους δρόμους του χωριού, όπως προβλέπει το τελετουργικό της λαμπαδηδρομίας.

Ακολούθως, η φλόγα θα αναχωρήσει για το ταξίδι της στη Βόρεια Ελλάδα. Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί λαμπαδηδρομία και η φλόγα θα περάσει τα όρια της Πρώτης και του νομού και θα μεταφερθεί σε 40 πόλεις και χωριά από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι τη Θράκη, μεταφέροντας το μήνυμα της Μαθητιάδας που φέτος είναι «Αγωνιζόμαστε. Μαζί.». Οι εκδηλώσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φλόγα θα επιστρέψει στην Πρώτη στις 15 Απριλίου 2016 όπου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του βωμού στην Τελετή Έναρξης της ΙΒ’ Μαθητιάδας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας και όλοι όσοι συμμετέχουν εθελοντικά απευθύνουν πρόσκληση για μαζική ανταπόκριση σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Για μία ακόμη φορά η Π.Ε. Σερρών, με σημείο αναφοράς την Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης, θα αποτελέσει από τις 15-19 Απριλίου 2016 το επίκεντρο του ενδιαφέροντος γι ‘ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση που στηρίζεται στα ιδεώδη του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Αμφίπολης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 24 Μαρ. 2016 - 13:10