Η Ένωση Καβάλας στέρησε από τους Ικάρους το όνειρο της επανόδου στην Α2 κατηγορία (βίντεο)

Μπορεί οι Ίκαροι να μην κατάφεραν την υπέρβαση αλλά σίγουρα στέφθηκαν πρωταθλητές στις καρδιές των Σερραίων φιλάθλων για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν τη φετινή χρονιά, τόσο οι παίκτες και το προπονητικό τιμ αλλά και η διοίκηση.

Στον «τελικό» με την Ένωση Καβάλας στο ΔΑΚ Σερρών οι κυανοκίτρινοι γνώρισαν την ήττα με 51-63 και έτσι εξανεμίζονται οι ελπίδες για την κατάληψη μίας θέσης που θα οδηγούσε στην Α2 κατηγορία.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά, ενώ αντιθέτως η αντίπαλη ομάδα κατόρθωσε, σε μεγάλο βαθμό, να εξουδετερώσει τα «όπλα» των Ικάρων.

Η Ένωση Καβάλας πήρε από την αρχή ισχνό προβάδισμα, με τους Ικάρους να βρίσκονται συνεχώς στην «ουρά» τους . Η έλλειψη καθαρού μυαλού, ιδίως στην τρίτη περίοδο, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν πιο ορθολογικές επιθέσεις και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρέθηκαν να προηγούνται με 13 πόντους.

Η αστοχία και τα λάθη συνεχίστηκαν από τους κυανοκίτρινους που παρά το πάθος που διέθεταν δε μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

Παρά τις προσπάθειες του προπονητή Στέργιου Ποργιόπουλου να «γυρίσει» το παιχνίδι δεν απέδωσε κάποια από αυτές.

Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 51-63 που βάζει τέλος στα όνειρα των Ικάρων για άνοδο στην Α2.

Πολυπληθής ήταν η παρουσία των φιλάθλων της Καβάλας στο ΔΑΚ Σερρών, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να ενισχύουν την ομάδα τους.

Άριστη ήταν η προετοιμασία για την πραγματοποίηση του αγώνα καθώς διαμορφώθηκαν ειδικοί χώροι για την αύξηση της χωρητικότητας του κλειστού, ενώ προσφέρθηκαν και κίτρινα μπλουζάκια στους Σερραίους φιλάθλους.

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της φετινής χρονιάς θα χαρακτηρίζονταν πετυχημένη καθώς η Σερραϊκή ομάδα κατόρθωσε να αναγεννηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να διεκδικεί, με αξιώσεις, την επάνοδό της στην Α2 κατηγορία. Αξιέπαινη η προσπάθεια τόσο των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας όσο και της διοίκησης.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης: 15-19, 29-33, 40-53 και 51-63

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 20 Μάιος. 2018 - 21:03