Η Ελπίς Σκουτάρεως φιλοδοξεί να «σπάσει» το… Άβατο στην Ξάνθη

Με τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου κληρώθηκε η Ελπίς Σκουτάρεως για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου η Ελπίς θα ταξιδέψει στην πόλη της Θράκης για να δώσει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα.

Η ομάδα του Σκουτάρεως συμμετέχει στον 1ο όμιλο. Η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα νοκ άουτ και θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ στην Ξάνθη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας θα διατεθεί και λεωφορείο για τη μεταφορά των φιλάθλων, ώστε να ενισχύσουν τις «Ελπίδες» για πρόκριση!

Η ομάδα της Αβάτου στέφθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος στο θεσμό της ΕΠΣ Ξάνθης, επικρατώντας με 2-1 της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Την ίδια ημέρα για τον πρώτο όμιλο θα γίνουν κα οι εξής δυο αγώνες:

ΑΕ Διδυμοτείχου - Προσοτσάνη

Κεραυνός Πέρνης - ΠΑΟΚ Κοσμίου

 Οι νικητές των δυο παραπάνω αναμετρήσεων θα «διασταυρωθούν» την Τετάρτη 12 Απριλίου. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Άρης Αβάτου-Ελπίς Σκουτάρεως. Από τον μεταξύ τους αγώνα θα προκύψει και ο νικητής του πρώτου ομίλου, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα που θα έχει επικρατήσει στον 4ο όμιλο, όπου αγωνίζονται οι κυπελλούχοι Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων και Καρδίτσας για την φάση των προημιτελικών.

Στις 10 Μαΐου θα γίνουν οι δυο ημιτελικοί και στις 20 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Το ισχυρό κίνητρο για τις ομάδες είναι ότι ο τελικός κυπελλούχος της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2017/2018, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ. Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 29 Μαρ. 2017 - 13:18