ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ

Νίκησε με 1-0 στην Πάτρα την Παναχαϊκή

Επιτυχιών συνέχεια για τον Πανσερραϊκό!! Ηρθε και η πρώτη εκτός έδρας νίκη – όχι στα χαρτιά – αγωνιστικά, στην Πάτρα, επί μιας Παναχαϊκής που έπαιζε τον υπέρ πάντων αγώνα, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, που είναι πλέον προ των πυλών!
Τα «Λιονταράκια» του Πάουλο Κάμπο κατέκτησαν «χρυσή» νίκη με 1-0, παίρνοντας την ``ρεβάνς’’ του 1-2 του πρώτου γύρου, έπιασαν τους 31 βαθμούς, ανεβαίνουν βαθμολογικά και απειλούν με απαιτήσεις τους πρωτοπόρους που βλέπουν την ανερχόμενη δύναμη των Σερραίων, να γίνεται ο «εφιάλτης τους»!...
Ο κ. Κάμπο όταν ήλθε εδώ μεταξύ άλλων δήλωσε: Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, είναι «μαγεία». Και πράγματι ο Βραζιλιάνος τεχνικός με την δουλειά των ελαχίστων ημερών στην νέα του ομάδα, την μεταμόρφωσε σε υπόσταση, βαρύτητα, υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα της έδωσε αγωνιστική πειθαρχία, σωστή ανάπτυξη, δημιουργικότητα και, το ζητούμενο, αποτελεσματικότητα. 
Πράγματα «μαγικά», που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Πανσερραϊκό του Α~ γύρου. Και είμαστε ακόμη στην αρχή… Με την γνωστή «συνταγή» της νίκης επί της Καλλιθέας, ο Πανσερραϊκός προ του εκ Πρεβέζης διαιτητή κ. Ρούσσο Μπεκερτζή, αγωνίστηκε με την ίδια ενδεκάδα, με τερματοφύλακα τον Ανδρούτσο, ακραίοι μπακ οι Κιοσσές – Ιωαννίδης, κέντρο άμυνας οι Βοσκόπουλος – Παπατζίκος, μπροστά ο αρχηγός Γιώργος Σιάκκας, μεσαίοι οι Τσιμίκας – Τριανταφυλάκος, προωθημένοι επιθετικοί Μπαρέτα – Γιάντσης και «φουνταριστός» το… πράσινο Ακρωτήρι, ο Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και συνεπής στο σκοράρισμα, πέτυχε στο 85~ το χρυσό γκολ της νίκης, ανεβάζοντας  σε 11 (ένδεκα) τα προσωπικά του τέρματα και είναι επικεφαλής των σκόρερ της Β` Εθνικής.
Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Πανσερραϊκός, δεν έκανε το μεγάλο παιχνίδι. Κατέβηκε, όμως, με ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, πρώτα να μην χάσει και δεύτερο να αξιοποιήσει, τις αντεπιθέσεις του. Τα κατάφερε και στους δύο στόχους. Με αρραγή αμυντική λειτουργία, δεν επέτρεψε ρήγματα, έκλεισε τους διαδρόμους απέναντι μιας Παναχαϊκής που ξεκίνησε με ακίνδυνη πρωτοβουλία κινήσεων. Οι προσπάθειες στο 6~ με Πέδρο και 14~ Χαλκιά, χωρίς απαιτήσεις. Ο Πανσερραϊκός ήταν ψύχραιμος, ανέβαινε βαθμηδόν και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, στο 24~ φάουλ του Βοσκόπουλου στον Φουρτάδο και ο δεύτερος μπαλιά στον προωθηθέντα Κιοσσέ που έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Φουρτάδο στο 36~ και στο 44~ έφτασε  προ του τερματοφύλακα Στρέτζου, καθυστέρησε να σκοράρει χάνοντας την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το 0-0 του πρώτου μέρους σαν αποτέλεσμα ήταν καλό για τους Σερραίους, όχι όμως για τον προπονητή τους που ζήτησε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και επιθετικές «εκρήξεις», μιας και οι γηπεδούχοι βαθμηδόν, αγωνιστικά, ήταν άτολμοι και ακίνδυνοι. 
Ο κ. Κάμπο προχώρησε σε έξυπνες αλλαγές.  Πέρασαν οι Καρράς, Ρούτσης, Ανδρέου και η υπόθεση του «διπλού» ήταν θέμα χρόνου. Στο 62~ ο Φουρτάδο πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά απέκρουσε την τελευταία στιγμή ο Παπανικολάου, στο 82~ ο Ρούτσης «χάιδεψε» τους βαθμούς της νίκης, ενώ στο 85~ ήλθε το «τρίποντο», όταν ο Μπαρέτα κέρδισε φάουλ. Η μπάλα έφθασε στον Τριανταφυλλάκο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Στέτζος ασθενώς και ο καραδοκών Φουρτάδο έβαλε την… υπογραφή του, γράφοντας το πολύτιμο 1-0.
Ο Πανσερραϊκός αναγεννάται. Παίζει ουσιαστικό ποδόσφαιρο, ανοίγει πανιά, αποκτά νέα φιλοσοφία και σίγουρα μας περιμένουν ημέρες μεγαλύτερης χαράς και υπερηφάνειας.
Ο αγώνας έγινε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Παρόντες περί τους 25 Σερραίοι «τρελαμένους» που το γιόρτασαν με την ψυχή τους.
Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, που κάθισε για 4η φορά στον πάγκο, αποδοκιμάσθηκε από τους φιλάθλους. Οπου φτώχεια…
Ο Τσιμίκας λόγω τραυματισμού αγωνιζόταν με επιδέσμους στο κεφάλι.
Νεαρά κυρία περιγράφοντας το παιχνίδι στο ραδιόφωνο, ονόματι Αντωνοπούλου, είπε σε εκτέλεση φάουλ του Πέδρο, στο 92~, ότι σημειώθηκε γκολ και η ισοφάριση, αλλά σύντομα ανακάλεσε! Της συνιστούμε να αλλάξει γυαλιά… 
Την Κυριακή έρχεται η Κέρκυρα που είναι στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας και η οποία εκεί μας κέρδισε 1-0. Ευκαιρία να πληρωθεί και αυτή με το ίδιο… νόμισμα!

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Μαρ. 2016 - 11:08