Το χρυσό κλειδί της Νιγρίτας απονεμήθηκε στην Αννα Κορακάκη

Αναμφίβολα η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη διαθέτει πολύ καλό σημάδι! Η δεινότητά της αυτή δεν επιβεβαιώνεται μόνο με την κατάκτηση ενός χρυσού κι ενός χάλκινου μεταλλίου στο Ρίο αλλά κι από το γεγονός ότι κατάφερε να «χτυπήσει» στο κέντρο της καρδιάς μας, ενεργοποιώντας την εθνική μας υπερηφάνεια.

Δεν είναι μόνο, όμως, τα αθλητικά της προσόντα που την κάνουν να ξεχωρίζει καθώς διαθέτει και μία σεμνότητα κι ένα μεγαλείο ψυχής, που δεν μπορούν να εκτιμηθούν με οποιονδήποτε υλικό τρόπο υπολογισμού.

Προσήνης και περιχαρής προσήλθε, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, στην εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν της ο Δήμος Βισαλτίας. Οι αναμνήσεις από τον άθλο της στην Ολυμπιάδα του Ρίο είναι ακόμα νωπές κι αυτό φάνηκε κατά την προβολή του σχετικού βίντεο, όταν η ίδια χαμογελούσε διαρκώς και συνομιλούσε με τον πατέρα και προπονητή της, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς.

Μπορεί οι κάτοικοι του Δήμου Βισαλτίας να μην είχαν τείχη για να τα γκρεμίσουν και να υποδεχτούν την Ολυμπιονίκη τους, όπως συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα, πλημμύρισαν, όμως, την κεντρική πλατεία της Νιγρίτας, προσφέροντας στη δική τους Άννα Κορακάκη μια μεγάλη αγκαλιά, δείχνοντας τα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό της αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για την εθνική υπερηφάνεια και τη ρίγη συγκίνησης που ένιωσαν όταν την είδαν να ανεβαίνει στο βάθρο και να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος.

Η δήμαρχος Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, επέδωσε στην Ολυμπιονίκη το χρυσό κλειδί της πόλης και τη δαφνοστεφάνωσε ανακηρύσσοντάς τη επίτιμη δημότισσα.

Η κα Δουβίτσα εξήρε την αγωνιστικότητά της αλλά και τη σεμνότητά της, υπογραμμίζοντας πως απέδειξε ότι ακόμα και σε καιρούς οικονομικής κρίσης, υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, αρκεί να υπηρετήσουμε με συνέπεια την στόχευσή μας και επιδεικνύοντας υπομονή και επιμονή να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν μπροστά μας, έχοντας πίστη στις δυνάμεις μας.

Το φωτεινό παράδειγμα της Άννας Κορακάκη έλαμψε στη Νιγρίτα, όχι μόνο λόγω των δεκάδες φλας των κινητών τηλεφώνων μικρών παιδιών που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί της αλλά και από τη σύνεση με την οποία φαίνεται η ίδια να διαχειρίζεται τη δημοσιότητα, χωρίς βεντετισμούς, με φιλικότητα και ευγένεια, ιδίως απέναντι στα μικρά παιδιά αλλά και πάντα με μέτρο.

Η ίδια ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπό της αναπολώντας τα χρόνια που επισκεπτόταν τη γενέτειρα της μητέρας της, συμμετέχοντας κι αυτή στις εκδηλώσεις των «Γερακινείων». Ίσως, τότε, να μην μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν η στιγμή που η βράβευσή της θα αποτελούσε την πιο λαμπρή στιγμή του πολιτιστικού αυτού θεσμού.

Τόσο ο πατέρας της όσο και η μητέρα της ευχαρίστησαν τους κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν την κόρη τους.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 03 Σεπ. 2016 - 13:09