Φωτορεπορτάζ από τον λαμπρό εορτασμό των Πολιούχων των Σερρών Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολιούχων και προστατών της πόλης μας.

 

Την τοπική θρησκευτική πανήγυρη λάμπρυναν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

 

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή.

 

Παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Ελ. Αβραμάκης, Κων. Μπούμπας, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Αδάμ Σαρρής, οι δήμαρχοι Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης και Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Μαλλιαράς, ο υπεύθυνος Αγροτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιχ. Τζελέπης, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Ευαγ. Τσιώτας κ.α.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία ξεκίνησε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος των Παμμ. Ταξιαρχών. Στην πλατεία Ελευθερίας τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

 

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ εδώ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Νοε. 2022 - 14:27