Φωτεινή Αραμπατζή: «Φοβική, υστερόβουλη και απολύτως καιροσκοπική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Κυβέρνησή μας παίρνει μια ιστορική απόφαση, που αφορά την περιφρούρηση της Δημοκρατίας, την προστασία της από εγκληματικές οργανώσεις και από εκείνους, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις εκλογές και την Βουλή για να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα» τόνισε από το βήμα της Βουλής χθες η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποτροπή εισόδου εγκληματικών οργανώσεων στο Κοινοβούλιο.

Η Σερραία Βουλευτής ξεκινώντας την τοποθέτησή της απάντησε στις κατηγορίες ότι δήθεν η τροπολογία της ΝΔ ενθαρρύνει τις θέσεις περί θεωρίας των δύο άκρων και περί διευρυμένης ερμηνείας.

«Προφανώς ξεχνάτε που τα λέτε αυτά» αντέκρουσε και αναρωτήθηκε:

«Ξεχνάτε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974, κλείνοντας έτσι ένα τραύμα δεκαετιών στην πολιτική ζωή του τόπου;».

Σε ό,τι δε αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Φωτεινή Αραμπατζή στηλίτευσε την απόφασή του, να διακόψει τη «λευκή απεργία» και την αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, μόνο και μόνο για να έρθει στη Βουλή και να ψηφίσει, τελικά, «παρών», από την εμμονή και το πάθος του εναντίον της Κυβέρνησης, δραπετεύοντας με ρηχά επιχειρήματα. Θύμισε δε στο Σώμα τη στάση που κράτησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

«Ξεχνάτε τί έλεγε ο τότε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά την ψήφιση του νόμου της απλής αναλογικής, όταν η Χρυσή Αυγή ήταν μέσα σε αυτή την αίθουσα;: “Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι, η Bουλή λειτουργεί με 300. Επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή”.

Ξεχάσατε τις φωτογραφίες, που βγάζατε με Κασιδιάρη και Παπά στην “πατριωτική” εκδρομή, που οργάνωσε ο τότε υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος στο Καστελόριζο;

Ξεχάσατε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής εμπόδισαν την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ψηφίζοντας σε τρεις ψηφοφορίες “παρών” για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές;

Ξεχάσατε ότι η Χρυσή Αυγή ούρλιαζε υπέρ του “ΟΧΙ” στο πιο θλιβερό δημοψήφισμα, που έγινε ποτέ, μετά τη μεταπολίτευση;

Ξεχάσατε ότι με τον Ποινικό Κώδικα, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές εκλογών, άλλαξαν προς το ευνοϊκότερο οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων;».

Μάλιστα, η κυρία Φωτεινή Αραμπατζή επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «κατέβηκε στο τελευταίο σκαλί της πολιτικής αθλιότητας αφού ο αρχηγός του υποστήριξε ότι δήθεν καημός της ΝΔ δεν είναι να αποκλείσει τους Ναζί και τα φασιστικά μορφώματα, για τα οποία η Κυβέρνησή μας έδωσε εμπράκτως δείγματα γραφής, αλλά “να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών”».

«Αυτή η τοποθέτηση προκαλεί μόνο θλίψη και ντροπή» συνέχισε και επισήμανε πως θα ήταν καλύτερο να μην θυμίσει στην Αξιωματική Αντιπολίτευση τι γινόταν στις πλατείες των αγανακτισμένων, τα συνθήματα και το υβρεολόγιο κατά της Βουλής και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας:

«Μετά από αυτά, τολμάτε να λέτε σε εμάς ότι θέλουμε τις ψήφους του Κασιδιάρη;

Όταν η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμάρα τους έστειλε στη φυλακή; Κι όταν επί δικής σας Κυβέρνησης, αντίθετα, σχεδόν η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, μαζί και ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, αποφυλακίστηκαν εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου, γιατί δεν υπήρχε κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης;».

«Έχουμε και μνήμη και κρίση, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, και πάει πολύ να μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας εσείς» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε πως η επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής:

«Γιατί, τί λέει ο Κασιδιάρης; Ότι η ρύθμιση αυτή, είναι ψηφοθηρική και την φέρνουμε γιατί πάει καλά στις δημοσκοπήσεις. Ακριβώς ό,τι λέτε και εσείς, δηλαδή. Αλλά, στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι οι οπαδοί ενός κόμματος, που θα αποκλειστεί από τις εκλογές με βάση την ρύθμιση της Κυβέρνησης, θα ψηφίσουν αυτόν, που τους αποκλείει;».

Και αναρωτήθηκε:

«Μήπως, τελικά, εσείς για απολύτως ιδιοτελείς λόγους και προεκλογική σκοπιμότητα θέλετε τη συμμετοχή Κασιδιάρη και Χρυσής Αυγής στις εκλογές; Για να κάνετε, όπως νομίζετε, πιο δύσκολη την αυτοδυναμία της ΝΔ;».

Τέλος, αυτό, που τόνισε η Σερραία Βουλευτής ήταν ότι «η Κυβέρνηση, με αυτή την τροπολογία κάνει ένα θαρραλέο και σημαντικό βήμα περιφρούρησης του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας κι έχει απέναντί της μια φοβική, υστερόβουλη και απολύτως καιροσκοπική αντιπολίτευση, που για ακόμα μια φορά, κατώτερη των περιστάσεων, λέει ΟΧΙ στο αυτονόητο».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 10 Φεβ. 2023 - 09:41