Φινάλε (1-1) με Παναχαϊκή και υποβιβασμός του Πανσερραϊκού

Ο Πανσερραϊκός μετά από τρία χρόνια ευδόκιμης παραμονής στην Β~ Εθνική από τον θάνατο του Π. Θεοδωρίδη, αποχαιρέτισε το χώρο, έπειτα από το ισόπαλο αποτέλεσμα της Τετάρτης (1-1) με Παναχαϊκή. Μαθηματικά, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, μηδένισε αγωνιστικά το θέμα της παραμονής του.

Κάποιες αμυδρές ελπίδες θα υπήρχαν, εάν μετά το 1-1, στις καθυστερήσεις ο Κρητικός δεν έχανε πέναλτυ, οπότε ένα 2-1 και με δυο ενδεχόμενες νίκες (Αρης Δόξα) θα διατηρούσε πιθανότητες σωτηρίας.

Δυστυχώς, τόσο η νίκη επί του Εργοτέλη, όσο και η ισοπαλία με την Παναχαϊκή δεν έφεραν το ανάλογο αντίκρισμα. Οι σπουδαίοι αυτοί βαθμοί άργησαν να έρθουν, με αποτέλεσμα να σφραγισθεί ένας μακάβριος επίλογος για την υπόσταση ενός ιστορικού Συλλόγου.

Ακέραια η ευθύνη των διοικούντων. Με ακατάλληλους χειρισμούς οδήγησαν την ομάδα στον αφανισμό από αυτή την κατηγορία. Και για να μην αγνοηθεί ο Ερασιτέχνης, ας πρόσεχε πού εμπιστεύθηκε τις τύχες της ΠΑΕ.

Αγωνιστικά, ένας σπουδαίος Πανσερραϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 19~ με υπέροχο γκολ του νεαρού ταλαντούχου Πέτρου, να δημιουργηθεί στη συνέχεια και να χάνει σωρεία ευκαιριών με Τσελεπίδη, Κρητικό, για να φέρουν οι Πατρινοί το παιχνίδι στα ίσα στο 38~, όταν ο Κυνηγόπουλος παραβίασε την εστία του Πολίτη.

Στην επανάληψη, Δούμτσος και Κρητικός δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτυ του Κρητικού στις καθυστερήσεις ο οποίος έστειλε άουτ την μπάλα και σκόρπισε στον αέρα την όποια υπέρβαση επιχείρησε, τώρα στο τέλος, να κάνει η ομάδα.

Η επόμενη μέρα του Πανσερραϊκού, οφείλει να γίνει αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού παντός υπευθύνου, ώστε να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη και οι παραλείψεις της τελευταίας χρονιάς.

Υπάρχει το ενδεχόμενο του χρόνου στην Γ~ εθνική να έχει υπό προϋποθέσεις 4 ομάδες των Σερρών, ήτοι Πανσερραϊκός, Παραλίμνιο, Σκούταρι και Σιδηρόκαστρο. Πού καταντήσαμε λοχία…

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Μάιος. 2018 - 10:58