Φιλοξενία Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών στις Σέρρες μέσω Erasmus+

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 19ου Δ.Σ. Σερρών είχαν την χαρά να υποδεχθούν τους Γάλλους συνεργάτες τους από το σχολείο École La Haié Vigné της πόλης Caen στη Γαλλία (περιοχή Νορμανδία). Συγκεκριμένα 24 μαθητές ηλικίας 10-11 χρονών και οι 4 συνοδοί τους ήρθαν στις Σέρρες για να γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες μαθητές με τους οποίους συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ 2020-2022 (Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229) με τίτλο ESCALES, LEurope pour souvrir à la citoyenneté par lengagement et le sport (Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό) το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Partageons tous ensemble la passion des Jeux (Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες) με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

Συμμετείχαν σε μία θερμή υποδοχή καλωσορίσματος με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, παραδοσιακούς χορούς, δρώμενο με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και συνέβαλαν στη δημιουργία του τοίχου της φιλίας με το σλόγκαν Le sport unit les peuples (Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς) αφού είπαν συνθήματα σε αγγλικά και γαλλικά για το ευ αγωνίζεσθαι.

galloi_mathites_serres_1.jpg

Την Παρασκευή, 6 Μαϊου 2022 πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα σε πρωτάθλημα RACKETLON το οποίο διοργανώθηκε από το 19ο Δ.Σ. Σερρών στην οδό Μεραρχίας με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών της πόλης των Σερρών με τα αθλήματα ρακέτας όπως τένις, πινγκ-πονγκ, μπάντμιντον.

Την ίδια μέρα  ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε την γαλλική αποστολή και την υπεύθυνη καθηγήτρια γαλλικών του προγράμματος ERASMUS+ για το 19ο Δ.Σ. Σερρών Μακρυπούλια Σταματούλα. Ο κ. Χρυσάφης αναφέρθηκε στην σημασία του προγράμματος ERASMUS για τη βελτίωση εκπαιδευτικών πολιτικών στην Ευρώπη και τόνισε ότι στον Δήμο Σερρών  οργανώνονται δράσεις που προάγουν την συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη θεματική του προγράμματος που αφορά τον αθλητισμό και την σπουδαιότητα της άθλησης στη ζωή μας. Αφού ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές και τους συνοδούς τους ευχήθηκε να έχουν μία ευχάριστη διαμονή στην πόλη των Σερρών.

Η επίσκεψη των Γάλλων μαθητών και συνοδών ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Αρχαιολογικό μουσείο Σερρών, το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων, το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, το τέμενος Τζιτζιρλί τζαμί καθώς κα το Σπήλαιο Αλιστράτης, το Οχυρό Ρούπελ και τη Λίμνη Κερκίνη.  Οι Γάλλοι μαθητές έδωσαν ραντεβού με τους Έλληνες συνεργάτες τους στην πόλη Caen τον μήνα Ιούνιο.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 30 Μάιος. 2022 - 12:41