Φ. Αραμπατζή: Επικίνδυνες οι ανατροπές στην αγορά γάλακτος

Να απαντήσει ρητά και κατηγορηματικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αν έχει στείλει ή όχι σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προς έγκριση από την Ε.Ε. για χρήση σκόνης γάλακτος στην παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, ζητά η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Αφορμή τα δημοσιεύματα, που μιλούν για την εν λόγω απελευθέρωση, στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης προσαρμογής στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και που αν επιβεβαιωθούν, χτυπούν πισώπλατα την ελληνική γαλακτοβιομηχανία και τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

«Ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά μία ακόμα επικίνδυνη ανατροπή στην αγορά γάλακτος – γιαουρτιού από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έπειτα από αυτή της πλήρους απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Ανατροπή που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών γαλακτοκομικών προϊόντων – πρωτεϊνών σκόνης γάλακτος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού» ανέφερε η Σερραία βουλευτής.

Την ώρα, που η Νέα Δημοκρατία αντιστάθηκε σθεναρά επί διακυβέρνησής της σ’ αυτό το ενδεχόμενο και «πολέμησε» την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος από 11 σε 7 ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφει ένα καθαρά ελληνικό προϊόν, το οποίο κατέκτησε τα τελευταία χρόνια με επιμονή και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τεράστιες αγορές του εξωτερικού, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς και οι οποίες αγορές – στο ενδεχόμενο μίας τέτοιας εξέλιξης – θα χαθούν εν μία νυκτί λόγω της καταλυτικής υποβάθμισης της ποιότητας του Ελληνικού προϊόντος, που θα προσφέρεται, σημειώνει η κ. Αραμπατζή.

Επιπροσθέτως, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφορές των σχετικών δημοσιευμάτων ότι η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου «Ελληνικό γιαούρτι» στα γαλακτοκομικά της προϊόντα καθώς και να δώσει πλήρη ενημέρωση για το αν υπάρχει σχέδιο απόφασης της Τσεχίας επί τούτου, το οποίο να έχει υποβληθεί προς διαβούλευση στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 05 Απρ. 2016 - 21:13