Ευρωπαϊκή αστυνομική λογοτεχνία στα Μαθήματα Κλασικής Παιδείας

Στην πρώτη παρουσίαση για το 2018, των Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας, ο Θωμάς Νότας, φιλόλογος και βασικός συνεργάτης του πνευματικού μας συμποσίου, θα κάνει εισήγηση για την Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και μάλιστα την Αστυνομική Λογοτεχνία. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 7μ.μ., στην αίθουσα ομιλιών «Σωκράτης Μικρού» του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου.

Ο φιλόλογος Θωμάς Νότας θα παρουσιάσει μια επιλεκτική ιστορική αναδρομή της αστυνομικής λογοτεχνίας ξεκινώντας από την προδρομική μορφή του Έντγκαρ Άλαν Πόε και συνεχίζοντας με τις εξέχουσες περιπτώσεις του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ και της Αγκάθα Κρίστι θα καταλήξει στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία της νότιας Ευρώπης. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από δραματοποίηση αποσπασμάτων από τα έργα «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» και «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι που θα πραγματοποιήσουν οι ηθοποιοί Αστερόπη Χαριτίδου, Γιώργος Καρύδας και Βαγγέλης Ζλατίντσης του ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ.

ΘΩΜΑΣ ΝΟΤΑΣ: Φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση (απόφοιτος κλασσικής φιλολογίας από το ΕΚΠΑ – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και σπουδαστής στο τμήμα θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγοί: η Α.Ε. Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση), η Α.Ε. Ουστριάς (εμπορία αυτοκινήτων) και η Α.Ε ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 08 Ιαν. 2018 - 18:25