Εξαρτήσεις των παιδιών από το διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαρτήσεις των παιδιών από το διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 7μ.μ.,στην αίθουσα «Γ. Καφταντζής», της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Διοργανωτές είναι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Σ.Σ.Ν., ΚΕ.ΣΥ.Π. & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ), σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΟΑΣΙΣ).

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές/-τριες),  για τους κινδύνους που απορρέουν από την αλόγιστη και επικίνδυνη ορισμένες φορές χρήση του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, και συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και τις εφαρμογές που κατεβάζουν τα παιδιά από το Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην ημερίδα είναι εξαιρετικοί επιστήμονες από το χώρο της εκπαίδευσης και της ιατρικής και συγκεκριμένα οι εξής: 

  • Δρ. Β. Εφόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, μέλος του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, 
  •  Δρ. Β. Νταφούλης, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και η 
  •  κ. Κ. Αθανασίου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Επιστημονική Υπεύθυνη της Γραμμής Στήριξης Μ.Ε.Υποστηρίζω.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική δράση που εφαρμόστηκε πιλοτικά σε πέντε σχολικές μονάδες των Σερρών κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (3ο Γυμνάσιο,  4ο Γυμνάσιο,  5ο Γυμνάσιο,  6Ο Γυμνάσιο και Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου), σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ.Δ.Ε. Σερρών, το Κέντρο Πρόληψης ΟΑΣΙΣ και το Πανελλήνιο Δίκτυο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

19:00 Έναρξη-χαιρετισμοί

19:20 Προβολή βίντεο

19:30 Δρ Βασίλειος Εφόπουλος, Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής ΔΕ Σερρών,

«Παιχνίδια στο Διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Δίκτυα: συμπεράσματα από μία εκπαιδευτική έρευνα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών παρεμβάσεων του Θεματικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

19:50- 20:10 ΔρΒάϊοςΝταφούλης

Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο

«Νέες τεχνολογίες-Διαδίκτυο και νέες σχέσεις στην οικογένεια».

20:10 - 20:30 Καλλιόπη Αθανασίου

Ψυχολόγος, Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)

Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

«Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο-Ψυχοεκπαίδευση γονέων».

20:30 - 20:35 Δρ Σπύρος Παπαδάκης

Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

«Σύντομη παρουσίαση του Θεματικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://isecurenet.sch.gr».

20:35 - 20:40 Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης που εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 5 σχολεία της Δ.Δ.Ε. Σερρών κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (3ο, 4ο, 5ο, 6ο Γυμνάσιο Σερρών και Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου).

20:40 - 20:50 Επίδοση επαίνων στις σχολικές μονάδες, τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην πιλοτική εκπαιδευτική δράση.

20:50 - 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Την Εκδήλωση συντονίζει η Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν. κα Χρυσάνθη Παλάζη.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 25 Μάιος. 2017 - 00:58