Ερώτηση του κ. Αν. Μεγαλομύστακα για την κατανομή των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους

Να προσδιορίσει χρονικά πότε θα εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις για την συγκρότηση των επιτροπών που θα επιβλέψουν την χωρική κατανομή και τη διαχείριση των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Σερρών της Ένωσης Κεντρώων κ. Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησή του έχει ως εξής:

«Το Δεκέμβριο του 2015 ψηφίστηκε ο νόμος 4351 «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» ο οποίος θα έλυνε τα προβλήματα των προηγούμενων σε θέματα που αφορούσαν την κατανομή και τη διαχείριση των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας.

Η χωρική κατανομή των δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, όπως προβλέπεται στον ανωτέρω νόμο, προϋποθέτει τη συγκρότηση επιτροπών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, για τον έλεγχο της ορθότητας αυτής. Δηλαδή προβλέπει την έκδοση νέων κανονιστικών πράξεων προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και μέσω αυτών να περιγραφεί η λειτουργία των επιτροπών των ΠΕ.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση τέτοιου τύπου, η κατανομή των βοσκοτόπων παραμένει αίολη και οι κτηνοτρόφοι της χώρας σε αγωνία καθώς τρέχει και η προθεσμία για την κατάθεσή και την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, η οποία έχει ημερομηνία λήξης 31/1/2019.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε θα εκδοθούν οι κανονιστικές πράξεις με τις οποίες ρυθμίζεται η συγκρότηση των επιτροπών των ΠΕ ώστε να εφαρμοστεί ο ν.4351/2015 και να τελεσφορήσει η κατανομή των επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών ώστε οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν προς έγκριση, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και πριν την ημερομηνία λήξης 31/1/2019;»

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 14 Ιουλ. 2016 - 21:37