Ενημέρωση σπουδαστών του ΤΕΦΑΑ Σερρών για τη δωρεά μυελού των οστών

Εκτενή ενημέρωση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών παρείχαν στους σπουδαστές του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ο ιατρός της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Νάσος Παπαδόπουλος και η Συντονίστρια/Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Αικατερίνη Τζιούρα. Οι δύο επιστήμονες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ώστε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν για τη σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών. 
Η κ. Τζιούρα μίλησε στους σπουδαστές για τη σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τη σωτήρια αυτή διαδικασία για συνανθρώπους μας που νοσούν.  
Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε πώς μπορεί να γίνει κάποιος που το επιθυμεί δότης μυελού των οστών , τονίζοντας πως πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο λήψη στοματικού επιχρίσματος από τον ενδιαφερόμενο δότη. 
Και οι δύο εισηγητές εστίασαν στην αναγκαιότητα να αυξηθεί στη χώρα μας ο αριθμός των δοτών μυελού των οστών, ως μία πράξη έμπρακτης φιλαλληλίας προς τους συνανθρώπους μας που νοσούν και που εύχονται να βρεθεί κάποια στιγμή συμβατός δότης που θα τους χαρίσει τη ζωή. Μάλιστα τονίστηκε μετ’ επιτάσεως πως η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πολύ απλή και απολύτως ακίνδυνη διαδικασία για τον δότη σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός. 
Το «παρών» στην ενημερωτική εκδήλωση έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα υγείας, Αθανάσιος Μασλαρινός ο οποίος τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων, στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών. Μάλιστα δήλωσε πως αυτή η μεγάλη προσπάθεια θα συνεχιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.  
Να σημειώσουμε πως η ενημερωτική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο με την ημερίδα που είχε διεξαχθεί στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών ,μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν». Από τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίζουν αδιαλείπτως την ενημέρωση σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
                                                                              


                                                                     

 

 

 

 

 


 


                                                          


       

                                                                                

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Δεκ. 2017 - 17:53